Da li je sada pravo vreme za planiranje venčanja? Ova check lista će svakako pomoći

pixabay.com

Ljubav i seks

Da li je sada pravo vreme za planiranje venčanja? Ova check lista će svakako pomoći

Nenadano zatišje u kome smo se svi našli i život u karantinu svima su izmenili planove koje su imali. Ono što smo mogli da pomerimo čeka svoj trenutak, a mnogo toga je moralo biti i otkazano. Pandemija nam je donela neizvesnost i stavila naše strpljenje na test.

Ipak, jednom kada se stvari vrate u normalu ponovo ćemo živeti brzo, pa će biti manje vremena za važne odluke. To je glavna prednost ovog perioda – vreme da se natenane donesu odluke. Venčanje je velika odluka, a vi možda konačno imate vremena da smislite kako ćete je realizovati.

Razmislite o tome kakav prostor ćete odabrati

Sada kada imate dovoljno vremena da planirate svoje venčanje korak po korak, dajte sebi priliku da maštate. Neka prva stavka na vašoj check listi bude donošenje odluke o tome u kakvom prostoru ćete se venčati. Ako već nemate zamišljenu lokaciju, ali znate da želite venčanje iz bajke, možete razmotriti opciju kao što su WedLuxe prostori za venčanja.

U regularnim okolnostima prvo se određuje datum venčanja, međutim, u ovoj situaciji možete upravo početi tako što ćete sa svojim partnerom razmotriti kakav prostor vam je potreban, šta očekuje vaš partner, a šta vi, i koliko biste novca bili spremni da izdvojite.

Iskoristite vreme koje vam je dato da zaista o svemu promislite detaljno, organizacija venčanja nije zadatak koji se može izvesti za par dana a vi imate sreće što u ovom slučaju nedostatak vremena nije vaš najveći neprijatelj.

Odredite budžet za vaše venčanje

Razmišljajući o tome u kakvom prostoru treba da napravite svadbu doći ćete do prve prepreke koju treba da prevaziđete a to je – koliko ćete novca moći i želeti da izdvojite za venčanje. U zavisnosti od budžeta ćete dalje moći da planirate obim svadbe, sadržaj koji ćete prirediti gostima, ali i novac koji ćete potrošiti na haljinu, šminku i frizuru.
Trenutna situacija je naškodila novčanicima ljudi širom sveta, ali to ne treba da vas plaši već da vam da realnu sliku o tome kakva su vaše mogućnosti sada. Možda zaključite da će velika svadba morati da sačeka, a možda baš shvatite da je mala svadba sve što ste ikada želeli, i da ćete biti u potpunosti srećni ako ovaj svečan dan proslavite sa odabranim ljudima.

Odabir venčanice – razmotrite različite opcije

Sada imate vremena da se posvetite istraživanju sveta venčanica vrlo detaljno i pažljivo. Počnite od pregledanja različitih sajtova koji imaju ponudu venčanica i razmislite o tome kakav biste model želeli da nosite. Ovo je sjajna prilika da se upoznate sa tržištem i vidite kakve sve venčanice su u ponudi, ali i koliko koštaju.

Priprema mlade za venčanje je jedan od najzahtevnijih zadataka upravo zbog izbora venčanice. Osim toga što bi trebalo da odaberete model, kroj i dizajn, na raspolaganju stoji i kupovina ali i iznajmljivanje haljine.

Ovde su mišljenja podeljena jer je nekim damama veoma važno da imaju svoju jedinstvenu haljinu, dok neke smatraju da će je samo jednom obući i da ne žele da potroše veliku sumu novca za haljinu koja će im stajati u ormaru i skupljati prašinu.

Zato je sada idealna prilika da pogledate kako se kreću cene i za jednu i za drugu opciju i da razmislite o tome šta bi u vašem slučaju bilo najbolji izbor.

Kako odabrati muziku za svadbu?

Da li će gosti moći da naručuju pesme, ili će repertoar biti unapred dogovoren? Da li će se pevati i zabavno i narodno? Da li će prevagnuti starije numere, ili popularni hitovi koji se danas slušaju. Da li će svirati bend koji će imati i pevača i pevačicu, ili će možda nastupati jedna osoba, ili ćete se čak odlučiti na DJ-a? Da li će biti trubača?
Sve ovo su pitanja na koja treba da imate spreman odgovor onda kada odlučite da odaberete muziku za svadbu. Prisetite se venačanja na kojima ste bili, kakav tip repertoara je na njima bilo, i da li je to nešto što biste vi želeli za sebe. Posavetujte se sa porodicom i prijateljima, jer vam oni mogu dati informacije koje će vam dosta pomoći prilikom izbora.

Odabir svih propratnih elemenata za svadbu

Na svojoj check listi ostavite prazan prostor za sve dodatne usluge koje ćete iskoristiti kako biste organizovali venčanje. One uključuju fotografa, određeni ketering, zatim tortu, i različite druge usluge kojih ćete se setiti usput.
Sve zapisujte, a uz to dodajte i okvirnu cenu kako biste mogli da pravite računicu. To znači da ćete možda morati da pravite izbor između toga da li ćete veći deo budžeta odvojiti za tortu, ili vam je možda bitinije da više novca date fotografu kako biste osigurali da imate prelepe uspomene za venčanja.

Planiranje i organizacija svadbe iziskuju vreme, a često postanu i glavna preokupacija zato je trenutni period gotovo idealan za to. Naravno, detalje ćete moći da odredite tek kad odredite datum, ali koncept zasigurno možete napraviti sada, zato se bacite na posao.

Izvor: zenskikutak.rs/D.A.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top