Čizkejk od pomorandže koji se ne peče (RECEPT)

pixabay.com

Kuća i porodica

Čizkejk od pomorandže koji se ne peče (RECEPT)

Sastojci:

100 grama mlevenog keksa
50 grama mlevenih oraha
60 grama rastopljenog i ohlađenog maslaca
400 grama maskarpone sira
50 grama šećera u prahu
korica jedne pomorandže
2 kašike soka od pomorandže

Priprema:

Pomešajte keks i orahe sa rastopljenih maslacem.
Kalup za tortu razmera 18 ili 20 cm obložite papirom za pečenje, pa utisnite mešavinu keksa i oraha.
Stavi na hlađenje.
Izmiksajte maskarpone sa šećerom u prahu, koricom i sokom od pomorandže, a po želji i s dodatnom kašikom likera od pomorandže.
Prebacite kremu u kalup i zagladite, pa vratite u frižider na barem dva sata.

Napomena:

Sačekajte da se dobro ohladi, te poslužite uz orahe, narendanu koricu ili nastruganom tamnom čokoladom.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top