Omiljeni kolač Kejt Midlton: Čokoladni sufle po receptu poslastičara kraljevske porodice!

pixabay.com

Kuća i porodica

Omiljeni kolač Kejt Midlton: Čokoladni sufle po receptu poslastičara kraljevske porodice!

I oni koji nisu ljubitelji slatkiša ovaj kolač ne odbijaju

Kejt Midlton vodi računa o svojoj figuri i ne jede tako često slatkiše, ali kada reši da se počasti onda uvek bira sufle sa urmama i prelivom od karamele. Poslastičar kraljevske porodice je otkrio recept za ovaj sočan dezert.

Evo kako se priprema:

Sastojci:

Za preliv:

1/2 šolja braon šećera
1 šolja putera
1/2 šolje slatke pavlake

Za kolač

170 gr urmi, iseckanih
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
240 ml ključale vode
60 gr putera
170 gr šećera
225 gr crne čokolade
1 jaje
230 gr brašna
1 kašičica ekstrakta vanile

Sos: U tiganju zagrejte smeđi šećer, puter i slatku pavlaku na visokoj temperaturi uz konstantno mešanje. Kada se šećer otopi, sklonite sa ringle.

Kolač:

U činiju sipajte 1 šolju ključale vode preko iseckanih urmi i sode bikarbone i dobro izmešajte.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Mikserom u drugoj činiji mešajte šećer i puter dok ne dobijete laganu i penastu teksturu (oko 3 minuta). Dodajte jaja i ekstrakt vanile i mešajte dok se sve ne sjedini. Dok mešate, polako sipajte brašno, prašak za pecivo i smesu sa urmama. Sve zajedno prespite u pripremljenu posudu za kolač.

Prekrijte posudu papirom za pečenje, a zatim i jednim slojem alu-folije.

Stavite kolač u rernu i pecite između 30-40 minuta.

Kada je pečeno, kašikom izvadite komad kolača i servirajte na tanjir. Preko kolača prejilte prethodno pripremljen sos. Po želji možete dodati šlag i malo svežeg voća.

Prijatno!

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top