Čuveni ruski psiholog M. Labkovski: Život počinje tek kad se čovek suoči s beznađem i očajem!

Printscreen

Lifestyle

Čuveni ruski psiholog M. Labkovski: Život počinje tek kad se čovek suoči s beznađem i očajem!

Kada se čovek nađe u situaciji iz koje nema izlaza shvati koliko je život dragocen

Kada sudbina čoveka stavi u nezavidan položaj, kada sve krene niz brdo i počnu da se ređaju samo negativne stvari, u tom trenutku shvati koliko je malo cenio sve što je do sad imao.

Kad smo u situaciji u kojoj ne možemo ništa da uradimo što bi nam pomoglo ili smo nemoćni da pomognemo bliskoj osobi koja je bolesna, bez obzira koliku želju da imamo, kada nas napuste voljene osobe, tek tada shvatamo koliko je život bio dobar i koliko smo ga komplikovali nepotrebnim tugovanjem i nalaženjem zamerki za svaku sitnicu.

Kada nas neki prijatelji izdaju, tada shvatimo koliko smo se davali za druge osobe zanmarujući sopstvene potrebe.

Pravi život počinje tek nakon suočavanja sa nekom sličnom situacijom. Ljudi ne shvataju da bismo život trebali mnogo više da cenimo, dok on ne uzme posao u svoje ruke i to nam pokaže na teži način , kaže psiholog Mihail Labkovski.

Po pravilu, čovek tek kada se susretne sa velikom tugom shvati suštinu života, a ona je da u njemu treba maksimalno uživati i iskoristiti svaki dan na najbolji mogući način.

Nakon stresnih situacija je teško nastaviti dalje, ali je to jedini smer u kojem morate da krenete, jer ste stekli novu životnu mudrost.

Život ne daje nikakve garancije i nikada ne znamo šta nam sprema, ali je bitno koračati sigurnim koracima napred. Sve u životu prođe, i dođe na svoje mesto, bitno je ostati psihički jak, zaključuje on.

stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top