Ilustracijama pokazala sve čari i neizrečene delove majčinstva

INSTAGRAM/COMMON_WILD

Kuća i porodica

Ilustracijama pokazala sve čari i neizrečene delove majčinstva

Briljantne ilustracije mame iz Australije opisuju sve prekrasne, dirljive, smešne, ali i teške i usamljene trenutke majčinstva

Mama Paula Kuka svakodnevno deli svoje odlične ilustracije na svom Instagramu, kao deo svog projekta kojeg je započela još na porodiljnom, ali s obzirom kako je prikupila velik broj pratitelja, odlučila je nastaviti deliti svoju kreativnu stranu.

„Počela sam raditi ove ilustracije kako bih na neki način dokumentiovala prve odine života svoje dece“, rekla je Paula i objasnila kako je s drugom bebom mislila nastaviti svoj projekt privatno, ali odlučila je nastaviti jer je neočekivano prikupila velik broj pratitelja.

Ilustracije opisuju mnoge delove majčinstva o kojima se retko govori, poput konstantnih misli o tome što bismo i što ne bismo trebale raditi kao majke, ali i tegobu zbog svih malih i velikih problema te humor i ljubav koji deca donose u naše živote, ali i usamljenost koju često osećamo.

Stavljamo veliki pritisak na sebe da budemo savršene mame, ali otkrila sam da, čim sam otvoreno priznala neke stvari, druge mame su mi se počele povjeravati s istim priznanjima i problemima“, rekla je Paula i dodala kako je ovim ilustracijama pomogla sebi i drugima da znaju da nisu sami.

Njene ilustracije pokazuju kako sve možemo biti u majčinstvu zajedno ako samo odabiremo biti iskrene jedne s drugima.

„Svoje ilustracije radila sam u cilju osobnog projekta i nikad nisam mislila kako ću njima pomoći drugim ženama, ali kada sam vidjela kako su odjeknule među drugima, dobila sam motivaciju zbog koje se osjećam da radim točno ono što bih trenutno trebala raditi.“ 

Izvor: Missmama

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top