Iza najlepšeg osmeha krije se velika tuga

Printscreen/Instagram

Poznati

Iza najlepšeg osmeha krije se velika tuga

Jedna od najharizmatičnijih glumica današnjice, pretrpela je bol u detinjstvu i težak put do pronalaženja srodne duše!

Džulija Roberts je američka glumica i bivši model, trenutno se nalazi među najlepšim i najplaćenijim glumicama u Holivudu. Svetsku slavu stekla je glumeći rame uz rame sa Ričard Girom u filmu “Zgodna žena”, a dobitnica je i najprestižnije nagrade Oskar. Ukupna zarada ove holivudske lepotice iznosi preko 2.6 milijarde američkih dolara, što Robertsovu čini jednom od finansijski najuspešnijih glumica svih vremena.

Džulija Roberts rođena je 28. oktobra 1967. godine godine u Smirni, Džordžija. Njeno puno ime je Džulija Fiona Roberts. Otac joj se zvao Volter Gredli, a majka Beti Lu. Kada je Džulija imala samo četiri godine, brak njenih roditelja je okončan razvodom nakon čega se njena majka udaje za Majkla Moutsa. Majklov karakter je bio jako nepredvidiv, a često je imao izlive besa i uvredljive komenatre upućenje Džuliji, tako da joj detinjstvo pored očuha nije bilo ni malo lako. Konstantni izlivi besa i agresivno ponašanje, nisu samo Džuliji zagorčavali život, već i njenom bratu i sestri.

Iako joj je otac bio baptističke vere, Džulija je odgajana kao katolik.

1977. godine Džulijin otac umire od raka, što je glumica jako teško prebolela. Džulija ima starijeg brata Erika i mlađu sestru Lizu, koji se takođe bave glumom, ali nisu ni blizu uspeha koji je ostvarila Džulija. Pored njih, Džulija je imala i polusestru Nensi. Nažalost, Nensi je izvršila samoubistvo 2014. godine, a par meseci nakon toga umrla joj i majka nakon velike i teške borbe sa rakom.

View this post on Instagram

💖☀️💖☀️💖

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts) on

Kao mala nije želela da bude glumica, već joj je san bio da postane veterinar. Nakon osnovne škole upisala je srednju školu “Kembel”, a nakon toga i Univerzitet Džordžija. Već u srednjoškolskim danima počinje da je privlači gluma, ali Džulija sve to zanemaruje i upisuje koledž, koji ubrzo napušta i odlazi u Njujork gde je počela ubrzo i da pohađa časove glume, a u međuvremenu kako bi zaradila novac za život, radi kao model.

Baveći se modelingom u Njujorku, Džulija je privlačila veliku pažnju na sebe prvenstveno svojim atraktivnim izgledom i osmehom koji i dan danas očarava. Agencija koja je zastupala Džuliju, polako je počela da joj nalazi filmske uloge. Prve uloge koje je tumačila bile su u niskobudžetnim filmovima, gde se pojavljivala na par minuta i izgovarala samo po nekoliko rečenica.

1988. godine dobija ulogu u filmovima “Zadovoljstvo” i “Mistična pica”, gde je imala veće uloge i gde je uspela da pokaže svoj urođeni talenat. Godinu dana kasnije, Džulija dobija ulogu bolesne mlade u drami “Čelične magnolije”, i dobija prvu nominaciju za Oskara u kategoriji najbolja sporedna uloga. Samo tri godine nakon toga Džulija stiče svetsku slavu glumeći u romantičnoj drami “Zgodna žena.” Zanimljivo je da je ona tada bila na početku karijere, a na kastingu je uspela da nadmaši tada već uhodane glumice Meg Rajan i Derli Hanu. Uloga prostitutke joj donosi i prvog Zlatnog globusa u kategoriji najbolja glavna ženska uloga, kao i nominaciju za Oskar. “Zgodna žena” vremenom stiče kultni status, a zarada ga stavlja na četvrto mesto romatičnih komedija.

Tokom svoje tridesetogodišnje karijere ova holivudska lepotica odnela je preko sto nominacija u različitim kategorijama, a osvojila je 54 nagrade, od kojih je svakako najveće priznanje Oskar u kategoriji najbolja glavna glumica, koji je dobila 2000. godine glumeći u filmu “Erin Brokovič”, koji je inspirisan istinitim događajima. Osam puta je bila nominovana kao najbolja glumica na dodeli Zlatnog globusa, a osvojila je tri i to za uloge u filmovima: “Erin Brokovič”, “Zgodna žena” i “Čelične magnolije”. U svojoj karijeri Džulija je glumela u preko četrdeset filmova.

Porodični i ljubavni život

Kako je jako mlada započela svoju karijeru, i odmah na početku dospela u žižu javnosti, budila je konstantno interesovanje medija za svoj privatan život. Iako je želela da što više sakrije detalje iz svog, mediji su pronalazi način da saznaju i najintimnije detalje. Glumica je bila u vezi sa irskim glumcem Lijamom Nisonom, kanadskim glumcem Kiferom Saterlendom, Džejsonom Patrikom, Metjuom Perijem i Bendžaminom Bretom.

Najfatalnija glumica na svetu: Obolela od mentalne bolesti, a najveća ljubav joj nikad nije bila uzvraćena! (FOTO)

foto: Profimedia
1991. godine je bila verena za glumca Kifera Saterlenda, sa kojim je raskinula tri dana pre venčanja.

1993. godine upoznaje pevača Laja Loveta u kojeg se ludo zaljubljuje i ubrzo par staje na ludi kamen. Nakon dve godine braka par se razvodi. Džulija je izjavila da je previše ishitreno ušla u brak za koji nije bila spremna, da ju je povukla velika zaljubljenost u zanimljivog muzičara. Takođe, ona nije bila spremna za ulogu majke, dok je Lovet to silno želeo. Različiti pogledi na svet i životni putevi doveli su do toga da par nije mogao da pronađe način da opstane.

2001. godine na snimanju filma „Meksikanac“ sa partnerom i prijateljem Bred Pitom, Džulija upoznaje kamermana Danijela Modera, koji polako osvaja njeno srce i sa kojim ona započinje ljubavnu romansu, koja se na kraju završila brakom koji je par zaključio u Novom Meksiku 2002. godine. Ona je izjavila da je tek uz Danijela upoznala pravu ljubav, da je pored njega sazrela i shvatila u čemu je suština života, a sam Danijel joj je promenio život iz korena.

28. novembra 2004. godine zahvaljujući vantelesnoj oplodnji, njih dvoje postaju roditelj prelepih blizanaca – Hejzela Patricija i Fajnsa Voltera. Tri godine kasnije par dobija još jednog sina, Henrija.

Dest činjenica o Robertsovoj

1. Džulija je zaštino lice poznatog brenda „Živanši“, a pored toga je članica UNICEFA i poznata je po svom humanitarnom radu.

2. Po veroispovesti je hinduista.

3. Škorpija je u horoskopu, a visoka je 175 cm.

4. Glumica Ema Roberts, našoj javnosti poznata po ulogama u „Američkoj horor priči“, „Mi smo Milerovi“ i „Vrisak 4“ je Džulijina nećaka.

5. Magazin „People“ 2000-te godine uvrstio je glumicu u 50 najlepših ljudi na svetu, a 2010. godine isti magazin dodelio joj je titulu najlepše žene na svetu.

6. Nikada nije glumila u nastavku nekog filma sve do 2004. godine i filma „Igraj svoju igru“.

7. Prva je glumica čija je plata dostigla 20 miliona dolara za jednu ulogu (za film Erin Brokovič). Prvi glumac kojem je to pošlo za rukom, uradio je to četiri godine pre Džulije i to je bio Džim Keri za ulogu u lmu “The cable guy”.

8. Njeni filmovi su zaradili do 2007. godine 2 milijarde dolara.

9. Veliki je fan glumice Ketrin Hepbern.

10. Omiljeni hobi joj je pletenje.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top