NAJMRAČNIJE TAJNE KRALJEVSKE PORODICE

Printscreen/Instagram

Poznati

NAJMRAČNIJE TAJNE KRALJEVSKE PORODICE

Britanska kraljevska porodica važi za jednu od najpoznatijih na svetu, zbog čega ne čudi činjenica da svaki detalj vezan za živote njenih članova izaziva posebnu pažnju.

Ipak, iako su popularni širom sveta i svakodnevno pune novinske stupce, o njihovim venčanjima se pisalo naširoko, a ženski deo važi za prave modne ikone modernog doba, njihovi životi daleko su od bajke.

Pored kontroverzi koje se vezuju za smrt princeze Dajane, u javnost su isplivale i druge mračne tajne zbog čega su se članovi ove porodice suočili sa brojnim skandalima koji su zaintrigirali, ali i šokirali čitav svet.

1. Princeza Beatris bila je u romantičnoj vezi sa osuđenikom

Najstarija ćerka princa Endrjua i Sare Ferguson, tridesetjednogodišnja princeza Beatris, 2006. godine započela je romansu sa Paolom Liuzom, koji je pre poznanstva sa princezom, bio osuđen za ubistvo Džonatana Dukatelijera, kog je fizički napao i naneo mu teške povrede koje su dovele do smrtnog ishoda. Optužba za ubistvo kasnije je odbačena, a Liuzo je uslovno oslobođen. Iako kraljevska palata nije podržala izbor princeze Beatris, vojvotkinja od Jorka Sara Ferguson objavila je zvanično saopštenje u kom je navela da bi porodica morala da „ima poverenja u nju“.

– Kao što svaki roditelj zna, najvažniji element u odnosu sa vašim detetom jeste poverenje. Svi imamo svoja putovanja i moramo sami naučiti svoj put, ali Beatris je razumna devojka koja će uskoro napuniti 18 godina i koja ima veliki broj prijatelja, uključujući i Paola. Moramo imati poverenja u nju i verovati njenim procenama – navela je tada Sara.

2. Suprug princeze Ane dobio je vanbračno dete

Još jedan skandal u kraljevskoj porodici vezan je za princezu Anu i njenog prvog supruga, poručnika Marka Filipsa. Jedina ćerka kraljice Elizabete, princeza Ana i Mark Filips venčali su se 1973. ali ubrzo nakon sklapanja braka počeli su problemi. Filips je započeo aferu sa učiteljicom Heder Tonkin sa kojom je 1985. godine dobio vanbračno dete, a sedam godina kasnije Ana je odlučila da se razvede. Ubrzo nakon okončanja prvog braka 1992. godine, Ana se udala za Timotija Lorensa, sa kojim je i dalje u braku.

3. Princ Endrju družio se sa seksualnim prestupnikom i krijumčarem oružja

2011. godine otkriveno je da je princ Endrju izuzetno dobar prijatelj sa milijarderom Džefrijem Epstejnom, koji je proveo 13 meseci u zatvoru nakon što je optužen za umešanost u dečju prostituciju. Vest o njihovom prijateljstvu postala je noćna mora za kraljevsku porodicu, zbog čega je princu Endrjuu naređeno da javno izjavi da je prekinuo sve veze sa ozloglašenim Epstejnom, koji je 2019. godine ponovo završio iza rešetaka zbog seksualnog iskorišćavanja maloletnih lica i trgovine ljudima, a mesec dana kasnije je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji.

Pre prijateljstva sa ozloglašenim pedofilom, Endrju je bio prijatelj i putovao na razne egzotične destinacije sa osuđenim krijumčarom oružja po imenu Tarek Kaituni.

4. Princeza Dajana je namerno pala niz stepenice tokom trudnoće

Princeza Dajana borila se sa teškom depresijom tokom braka sa princom Čarlsom, a svoje najdublje emocije i misli snimala je na audio kasetu. U jednom od snimaka do kog je došao novinar Endrju Morton, Dajana je ispričala kako se „bacila niz stepenice“ kada je bila u četvrtom mesecu trudnoće sa princom Vilijamom, a sve kako bi privukla pažnju svog supruga.

– Rekla sam Čarlsu da sam očajna i lila sam suze. Rekao je da plačem bez razloga i da ne želi da me sluša. „Stalno mi ovo radiš, idem na jahanje“, rekao mi je tada, a ja sam odlučila da se bacim niz stepenice. Kraljica je dotrčala potpuno prestravljena, tresla se – ispričala je Dajana u pomenutom audio zapisu.

5. Postoji teorija da princ Čarls nije biološki otac princa Harija

Novinar Martin Bašir intervjuisao je princezu dajanu za BBC-jevu emisiju Panorama 1995. godine. U jednom od brojnih uzbudljivih momenata tokom razgovora, Dajana je priznala da je pet godina održavala aferu sa oficirom britanske armije, majorom Džejmsom Hjuitom. Njihova veza prekinuta je kada su ih mediji razotkrili, a nakon toga pokrenute su brojne spekulacije da je upravo Hjuit biološki otac princa Harija.

Mnogi su počeli da uočavaju fizičke sličnosti između Harija i Džejmsa poput crta lica i riđe kose. Ipak, Hjuit je tvrdio da se vreme njihove afere ne poklapa sa spekulacijama medija, te da su on i Dajana započeli vezu tek nakon Harijevog rođenja.

6. U kraljevskoj porodici postojao je „tajni sin“, skriven od javnosti

Najmlađi sin kralja Džordža V i kraljice Meri razvio je epilepsiju u ranom detinjstvu. Zbog dijagnoze koju su smatrali „sramotom za kraljevsku porodicu“, princa Džona navodno su sakrili na porodičnom imanju u Norfolku, koje je napuštao samo zbog odlazaka kod lekara, i to u potpuno zatamnjenim automobilima, skriven od očiju javnosti. Porodica ga je, kako se navodi, isključila sa većine porodičnih fotografija i iz kraljevskih biografija, a navodno osim medicinske sestre i ljudi koji su se brinuli o njemu, imao je samo nekoliko prijatelja. Zdravstveno stanje princa Džona pogoršalo se nakon njegovog 11. rođendana, a preminuo je u 13. godini, 18. januara 1919.

7. Supruga izabranika kraljice Elizabete I tragično je nastradala pod misterioznim okolnostima

Kraljica Elizabeta I imala je aferu sa svojim prijateljem Robertom Dadlijem, a ono što je njihovu vezu činilo skandaloznom jeste činjenica da je on u to vreme bio oženjen ženom po imenu Ejmi Robsart. Kraljica i Dadli zbog njegovog već postojećeg braka nisu bili u mogućnosti da se venčaju, a nakon što je Robsartova iznenada preminula pod nerazjašnjenim okolnostima, Elizabeta i Robert nisu mogli da pobegnu od spekulacija da su upravo oni krivi za njenu smrt.

Te glasine vremenom su se samo pojačavale, kako je isplivavalo sve više detalja njene smrti. Naime, Robsartova je pronađena mrtva u podnožju stepeništa sa slomljenim vratom, što je mnoge navelo da pomisle da je u pitanju slučajan pad ili samoubistvo, međutim, nakon veštačenja otkriveno je da je imala duboke rane na glavi koje su, navodno, izazvane udarcem pre pada.

8. Ričard III suočio se sa optužbama za ubistvo svojih nećaka

Istoričari koji se bave životima članova kraljevske porodice tvrde da istraživanja svedoče o tome da je Ričard III izvršio ubistvo dvojice svojih nećaka, nakon smrti njihovog oca Edvarda IV. Ričard je navodno svoje bratance, dvanaestogodišnjeg Edvarda V i devetogodišnjeg Ričarda, vojvodu od Jorka, zaključao u tornju, a kada i pod kojim okolnostima su preminuli, nikada nije utvrđeno. Postoje dve verzije događaja po kojima je navodno kralj lično izvršio ubistvo dečaka, dok je po drugoj teoriji to učinio njegov sluga Džejms Tajrel. Posmrtni ostaci dečaka pronađeni su zakopani u tornju 1674. godine, a godinama kasnije zahtevalo se da se analizira urna u kojoj se nalaze njihovi posmrtni ostaci. Međutim, kraljica te zahteve nikada nije odobrila.

9. Biseksulanost princa Džordža i korišćenje droga

Džordža, vojvodu od Kenta, mnogi smatraju najkontroverznijim članom britanske kraljevske porodice. Iako se porodica trudila da sačuva svoju privatnost i ne ističe se u javnosti, život princa Džordža bio je česta tema i glavni izvor tračeva. Princ je navodno imao pozamašnu listu ljubavnika – kako ženskog, tako i onih muškog pola, a bio je redovan gost brojnih žurki na kojima su se navodno u velikoj meri koristili narkotici poput kokaina i heroina.

Princ Džordž tragično je nastradao u avionskoj nesreći 1942. godine, međutim, sve do danas neki detalji ostali su nerazjašnjeni, pa se o njegovoj smrti i dalje pojavljuju brojne teorije zavere. Prema nekim nagađanjima, njegov način života bio je previše raskalašan i neprimeren za jednog člana ugledne kraljevske porodice, zbog čega se sumnja da avionska nesreća nije bila slučajna.

Izvor: GLOSSY

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top