Kad žena sebe stavi na prvo mesto, lepe stvari počnu da se dešavaju!

pixabay.com

Lifestyle

Kad žena sebe stavi na prvo mesto, lepe stvari počnu da se dešavaju!

Kad počnete da brinete o sebi, lepše ćete se osećati, a onda i lepe stvari počnu da se dešavaju. Ne kažu bez razloga, kako zračiš, tako privlačiš

Mišel Obama je jednom rekla da sebe uvek stavlja na prvo mesto i da joj je briga o njenim potrebama najvažnija stvar. Na pitanje da li smatra to sebičnim rekla je: „Toje praktično, a ne sebično. Previše vremena provodimo ignorišući sopstvene potrebe zbog brige o drugima i rešavanju tuđih problema. Moj savet svima je: „Ulažite u sebe jednako koliko i u druge“.

U savremenom društvu još uvek postoji mit da je svrha žene da služi drugima, mužu, deci, da je na njoj da sve bude u najboljem redu.

Postavljanje sebe na prvo mesto ne znači zanemarivanje drugih u potpunosti, već naučiti da ukoliko želimo da imamo srećan život, moramo pre svega da vodimo računa o sebi. To je filozofija kojom svaka žena mora da se vodi. Kad žena brine o sebi i svojim potrebama, postaje srećnija, a onda lepe stavri počnu da se dešavaju.

Nije prirodno stalno brinuti o drugima i njihovim životima. Ni jedna majka ne sme da dopusti da zanemari svoj život zbog dece i postane njihov rob. Dobra majka i supruga nije ona koja porodicu sačeka sa skuvanim ručkom, ispeglanim vešom i sređenom kućom. Dobra majka i supruga je ona koja je srećna.

Evo kako ovakav stav menja život iz korena:

Šaljete poruku ljudima kako da se ophode prema vama

Ukoliko poštujete sami sebe i drugi će. Ukoliko držite do sebe i svojih stavova, okruženje će se prema vama ophoditi sa velikim uvažavanjem.

Postajete emotivno stabilniji, jer ništa ne očekujete od drugih

Zdravlje postaje bolje

Imate više vremena za sebe, a to donosi mir i radost

Konačno imate priliku da otkrijete sebe u potpunosti. Naučićete koje stavri vam prijaju, a koje ne

Privlačićete prave ljude, stavari i situaije u svoj život

Srećni ljudi postaju kreatori svog života, oni privlače prave ljude u svoj život. Oni su ispunjeniji, spremniji za druženje i uspešniji u savakoj životnoj sferi.

Kada postanete ljubaznji prema sebi, tako ćete se ophoditii prema drugima

Znate da vam tuđe odobrenje nije potrebno

Osobe koje su svesne sebe i svojih kvaliteta ne zavise od tuđeg mišljenja. A jake osobe su samo one koje ulažu u sebe.

Rasterećeniji ste

Kad naučite da nije vaša obaveza da rešavate sve tuđe prbleme, moćićete da udahnete život punim plućima, mnogo rasterećeniji i srećniji.

stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top