Dalaj Lama: Ispoštujte ovaj ritual svakog dana i zaštitićete se od nesreće i negativne energije!

wikipedia

Lifestyle

Dalaj Lama: Ispoštujte ovaj ritual svakog dana i zaštitićete se od nesreće i negativne energije!

Otvorite vrata sreće i napravite štiti od negativne energije i ljudi

Kako nam počne jutro, takav će nam biti i ostatak dana. Umesto nevoljnog ustajanja i ispijanja jutarnje kafe, ako dan započnete ovi rutualom zaštitićete se od negativne energije i otvoriti vrata sreće, kaže Dalaj Lama.

Umesto da se plašimo neizvesnosti koje sa sobom donosi sutrašnji dan, hajde da ga prihvatimo svakog jutra sa velikom zahvalnošću i ljubavi, piše lovesensa.rs

Svaki dan može biti srećniji, a ceo život ispunjeniji ako ga započnete ovim ritualom. On savetuje da započnete jutro uvek na isti način – meditacijom.

„Svakog dana, u zoru, razmišljajte o tome koliko ste srećni što ste se probudili, zato što imate najvredniju stvar na ovoj Zemlji – ljudski život. Recite sebi:

Koristiću svu svoju energiju za rast i razvoj, za otvaranje svog srca drugim ljudima; kako bih postigao prosvetljenje u korist svih.

Moje misli će biti vedre i ljubazne, neću osuđivati ili kritikovati, ljutiti se ili loše razmišljati o nekome. Moj cilj je da učinim sve što je u mogućnosti da koristim dobru energiju. I uspeću“, kaže Dalaj Lama.

Da biste svoje mišljenje transformisali u pozitivno, započnite jutro posebnom meditacijom. Evo 6 koraka koje možete koristiti svaki dan, po preporuci Dalaj Lame:

1. Zauzmite udoban položaj

Nema ograničenja: možete sesti na stolicu, leći na jastuk ili na tepih.

2. Osetite svoje telo i opustite se što je više moguće

Pokušajte da osetite svaku ćeliju svog tela. Opustite svaki mišić, oslobodite se napetosti. Vaš zadatak je da osetite sebe. Samo dišite.

3. Usredsredite se na disanje

4. Nastavite disati još 5-7 minuta

5. Budite sigurni da ste potpuno opušteni pre nego što završite meditaciju

Nakon nekoliko minuta ponovo preslušajte sve ćelije u vašem telu. Oslobodite se napetosti ako se pojavi negde tokom disanja. I tek nakon toga možete završiti meditaciju.

Lovesensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top