SUKOB MIŠLJENJA KONA I NESTOROVIĆA! Dr Kon odgovorio jasno i glasno: Epidemiolog ne može da kaže IDITE I ZARAZITE SE!

Printscreen

Lepota i zdravlje

SUKOB MIŠLJENJA KONA I NESTOROVIĆA! Dr Kon odgovorio jasno i glasno: Epidemiolog ne može da kaže IDITE I ZARAZITE SE!

Dr Predrag Kon danas se osvrnuo na izjavu dr Branimira Nestorovića da je rešenje „da se svi zarazimo korona virusom“ kako bismo stekli kolektivni imunitet i time sprečimo povratak korone

– Nijedan epidemiolog, kada imamo 114 zarežnih u jednom danu, ne može da kaže da je epidemija završena i nijedan epidemiolog ne sme da preporuči zaražavanje – izjavio je danas dr Predrag Kon na pitanje da prokomentariše izajvu dr Branimira Nestrovića da sada „svi, osim najstarijih, treba da izađu napolje i zraraze se“.

On dodaje da kliničar može tako da govori, ali epidemiolog ne.

– Ne možemo da kažemo „idite i zarazite se“. Kliničari možda mogu tako da pričaju, ali epidemiolozi ne. Treba obratiti pažnju na jačinu izgovorene reči u javnosti – rekao je Kon.

Nestorović je ranije danas dao izjavu koja je izazvala mnogo pažnje:

Ja sam bio za još ranije opuštanje mera, ali se kolege nisu slagale. Strah je veliki. Za ove preko 65 godina treba odvojiti samo dva dana u samouslugama samo za njih, jer su i dalje u strahu, to sam predložio na sednici Kriznog štaba. Oni su bili za to da ide sve mnogo sporijie. Mislim da kada je virus slab treba svi da se inficiraju. Ovo je prvi put u istoriji čovečanstva da se susrećemo sa virusom koji je nepoznat svima“, zaključio je doktor Branimir Nestorović.

Kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top