Svi pričaju o INSTAGRAM LAJVU Jelene Đoković: „Danas imamo mnogo problema sa plodnošću, a dosta uticaja na to imaju zubi“

Printscreen/Instagram

Poznati

Svi pričaju o INSTAGRAM LAJVU Jelene Đoković: „Danas imamo mnogo problema sa plodnošću, a dosta uticaja na to imaju zubi“

Jelena Đoković je na Instagram lajv uključenju prenela deo svog razgovora sa Nadin Artemis.

Nadin Artemis inače je, kako stoji na njenoj stranici, ekspert za oralno zdravlje i autorka brojnih holističkih knjiga.

Jelena Đoković se na samom početku uključenja osvrnula na povezanost psihičkog, zdravstvenog i emotivnog stanja i napomenula da telo radi kao celina isto kao što se i leči kao celina, a ne kao jedan izdvojen deo. Nadin se, napomenula je Jelena, u svom maturskom radu bavila ženskom anatomijom orgazmom i zdravljem, da bi se kasnije bavila radovima koji povezuju plodnost i oralno zdravlje i tako je došla do zaključka da oralno zdravlje ima ulogu u plodnosti žene.

– Danas imamo jako puno problema sa plodnošću i žene imaju problema da zatrudne, a dosta uticaja na to imaju problemi sa zubima – karijes, nagomilane naslage i bolesti desni – kaže Jelena Đoković.

Jelena dalje prenosi zaključak Nadin Artemis o tome da žensko telo ima tri mikrobioma – crevni, oralni i vaginalni i da svaki od njih zahteva posebnu negu.

– Za oralno zdravlje posebno su važni D3 i K2 vitamini – kaže Jelena.

View this post on Instagram

I u ovom live-u sam se potrudila da podelim sa vama neke ključne poruke koje sam izvukla iz razgovora sa Nadine. Ona preporučuje: – izbegavajte korišćenje SPF faktora i krema za sunčanje jer je sunčanje korisno (umereno) i neophodno za zdravlje našeg tela i proizvodnju D vitamina – koristite prirodna biljna ulja pre/za vreme i posle sunčanja poput: kokosovog, jojoba, maslinovog, ulje od semena maline, kantarion nakon sunčanja; – jedite sunčevu hranu: zeleniš, paradajz, lubenica, turmeric, borovnice… Jer ono što jedemo utiče na to kako će naša koža da reaguje na sunce. – UVB zraci izazivaju opekotine i njih blokiraju kreme sa SPF faktorom (sintetičkim), medjutim crvenilo je naš prirodni način odbrane, naše telo nam govori da se sklonimo sa sunca tako što pocrveni. Dobro je da posmatramo naše telo i sklonimo se sa sunca na vreme. Kreme za sunčanje blokiraju te UVB zrake i taj prorodni proces crvenila, ali ne i UVA štetne zrake i plus sprečavaju proizvodnju D vitamina; – najbolje je da koristite šešire i odeću koja vam pomaže u uslovima kada ste previše izloženi ; kao i zinq koji prosto odbija sunčeve zrake. – zdravlje zuba: koristite uvek slanu vodu i sodu bikarbonu da ispirate usta, počnite da čistite jezik i desni sa posebnim četkicama; i ujutru i uveče se koristi konac za zube (uvedite i esencijalna ulja u rutine jer su antibakterijska, antifungalna, antiviralna i antiinflamatorna), mućkanje ulja u ustima je sjajno za upale desni…. – nežno perite zube, uvek sa mekanim četkicama jer kad grubo peremo to povlači desni. Pokret je “kiša pada, trava raste” kako kažu naši zubari klincima 🙂 Njene knjige u kojima sve možete detaljnije da pročitate su: Renegade Beauty Holistic dental care by Nadine Artemis @livinglibations

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

– Koristite uvek slanu vodu i sodu bikarbonu da ispirate usta, počnite da čistite jezik i desni sa posebnim četkicama; i ujutru i uveče se koristi konac za zube (uvedite i esencijalna ulja u rutine jer su antibakterijska, antifungalna, antiviralna i antiinflamatorna), mućkanje ulja u ustima je sjajno za upale desni – podcrtava Jelena, a osvrnula se i na tehniku pranja zuba.

– Nežno perite zube, uvek sa mekanim četkicama jer kad grubo peremo to povlači desni. Pokret je “kiša pada, trava raste” kako kažu naši zubari klincima – kaže ona.

– Kada perete zube kokosovim uljem, možete da u to dodate izmrvljenu tabletu probiotika, što je izvrsno za desni – savetuje dalje Jelena Đoković, dodajući da je i srebrna voda takođe sjajan izbor i da je treba uvrstiti u negu zuba.

Jelena se osvrnula i na dezodoranse i kaže da je Nadin preporučila da koristi sodu bikarbonu.

Takođe, Jelena je govorila i o sunčanju.

– Mi se sunčamo na pogrešan način jer treba da počnemo da se izlažemo suncu u rano proleće i da postepeno primamo boju. Istovremeno, treba da jedemo hranu koja obiluje beta-karotenom. Izbegavajte korišćenje SPF faktora i krema za sunčanje jer je sunčanje korisno (umereno) i neophodno za zdravlje našeg tela i proizvodnju D vitamina – koristite prirodna biljna ulja pre/za vreme i posle sunčanja poput: kokosovog, jojoba, maslinovog, ulje od semena maline, kantarion. Jedite sunčevu hranu: zeleniš, paradajz, lubenica, kurkuma, borovnice… Jer ono što jedemo utiče na to kako će naša koža da reaguje na sunce. UVB zraci izazivaju opekotine i njih blokiraju kreme sa SPF faktorom (sintetičkim), međutim crvenilo je naš prirodni način odbrane, naše telo nam govori da se sklonimo sa sunca a kreme za sunčanje blokiraju te zrake i taj proces, ali ne i UVA štetne zrake i plus sprečavaju proizvodnju D vitamina – kaže na kraju Jelena.

Jelenino uključenje od juče je pogledalo je oko 60.000 ljudi.

Izvor: Zena

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top