Ime je dobila po jednoj nevjerovatnoj ženi: Znate li kako se zapravo zove Ilda Šaulić?

Printscreen/Instagram

Poznati

Ime je dobila po jednoj nevjerovatnoj ženi: Znate li kako se zapravo zove Ilda Šaulić?

Godinama šarmantnu pevačicu i kćerku pokojnog kralja narodne muzike znamo kao Ildu, a Šaban Šaulić čak je opevao ovo ime. Ipak, to je samo njen nadimak.

Nemali broj slavnih ličnosti, naročito u svetu muzike, već na samom početku karijere predstavlja se pseudonimom ili nadimkom, a među njima je i lepa Ilda Šaulić.

Popularna muzička zvezda zove se, naime, Ilduza, dok je Ilda samo njen nadimak, a reč je o imenu arapskog porekla koje znači „sretna zvezda“ i varijanta je imena Jilduza. Malo je poznato da je Šabanova kćerka dobila ime po baki Ilduzi Demirović, Šabanovoj majci, koja je i sama mogla da se pohvali predivnim glasom.

– Talenat sam nasledio od majke. Mnogo je lepo pevala. Kada počne da peva, celi komšiluk je sluša. Uvek sam se pitao odakle je znala španski. Sećam se da je pevala pesmu “La pico nera”. To je predivna pesma. Otac, ona i ja se vozimo u vozu, a ona počne da peva. Kada stane na sredini furgona i počne da peva, koliko je samo bila velika. Gledam je. Kao kuća velika, stajala i pevala. Rukama je sve objašnjavala. Nikada je nisam pitao odakle ona tu pesmu zna – ispričao je Šaban Šaulić u emisiji “Iz profila” na TV “Grand” pre nekoliko godina.

Kako je on istakao, njegova majka je nakon Drugog svetskog rata dobila orden za hrabrost jer je s 12,13 godina „previjala ranjene drugove“.

– To je zabeleženo i sećaju se svi koji su ostali živi. Mnogo toga je uradila u ratu – pričao je Šaban.

Glossy

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top