Kontroverzni dr Nestorović jakim rečima objasnio šta je ženski princip i koji je pol superiorniji

Printscreen

Ljubav i seks

Kontroverzni dr Nestorović jakim rečima objasnio šta je ženski princip i koji je pol superiorniji

Možda i najtačniji opis muško-ženskih odnosa

U intervju koji je pre nekoliko godina prof. dr Branimir Nestorović dao za magazin „Love & Sensa“ govorio je o tome kakav je uticaj na njega imalo odrastanje sa ženama. Objasnio je šta je ženski princip.

– Ženski princip je princip normalnosti i porodice. Muškarci su pripadnici kulta ideja. Oni su zarad ideja spremni da bombarduju gradove ili zidaju mostove. Žene ne funkcionišu na taj način – one stavraju sopstvene krugove, odnose. U knjigama „Ženski mozak“ i „Muški mozak“, na primer, navodi se da je muški mozak kvalitativan: on ide po prioritetima i rešava stvari od najkrupnije do najsitnije. Za žene je sve istog reda važnosti, kažu da je to mozak poena, a svaka pažnja, svaki gest jedan je poen. Pri tome je potpuno nebitno koji je i koliki gest. Bilo da se radi o kupovini stana ili poklonjenoj ruži – to je jedan poen.

Dr Nestorović ističe da su žene superiorna bića jer su u suštini svega. On dodaje da one biraju za koga će da se udaju, a kažu da se udaju za uspešne muškarce ne toliko zbog sebe koliko da bi obezbedile uspešne očeve za svoju decu.

– Na taj način stvaraju kontinuitet. Svojim ponašanjem one uslovljavaju i ponašanje muškaraca, jer oni sve rade zbog žena, a to usput začine velikim idejama koje su u suštini besmislene. Muškarci koji u sebi nemaju taj ženski princip, nemaju nežnost i ne znaju da zaplaču zapravo su prilično opsani. Oni su spremni da žrtvuju i sebe i druge.

A gde nastaje problem u muško-ženskim odnosima?

– Problem je što vlada suštinsko nerazumevanje između muškaraca i žena: one misle da je važno kako izgledaju, a to je potpuno nebitno jer mi celoga života tražimo svoju drugu polovinu, dušu koju ćemo prepoznati kao deo svoje, pri čemu je sasvim nebitno telo koje je nosi – zaključio je u intervjuu.

Šta vi mislite?

Telegraf

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top