Znate li šta je Vilijam želeo da uradi za Dajanu kad postane KRALJ?

Printscreen/Instagram

Poznati

Znate li šta je Vilijam želeo da uradi za Dajanu kad postane KRALJ?

Kada su ledi Dajana i princ Čarls stavili tačku na svoj brak, majka princa Vilijama i princa Harija doživela je stravično poniženje.

Princ Čarls i Dajana rastali su se u decembru 1992, a zvanično su se razveli četiri godine kasnije. Ovaj razvod podrazumevao je borbu oko mnogo novca i moći, a najbolnija tačka bila je – Dajanina titula.

Naime, budući da je bila majka naslednika britanskog trona, Dajana je trebalo da ostane Njeno kraljevsko visočanstvo. Čak se i Elizabeta Druga s tim složila, ali princ Čarls bio je neumoljiv i Dajani je titula oduzeta.

Njoj je to teško palo, a njen stariji sin Vilijam osetio je njenu tugu i pokušao da je uteši. Dajanin bivši batler Pol Barel kasnije je otkrio kako je mladi princ, tada četrnaestogodišnjak, težio svoju majku.

– Rekla mi je da je jedne noći, kad je bila tužna zbog gubitka titule, seo pored nje, zagrlio ju je i rekao: „Ne brini, mamice. Ja ću ti je vratiti jednog dana kad postanem kralj“ – prisetio se Barel.

Samo godinu dana kasnije, Dajana je poginula, a Vilijam nastavlja da govori u čast svojoj majci i neprestano podseća svet koliko je ona bila posebna i koliko mu je značila.

– Majka mi i dalje nedostaje svakog dana – priznao je jednom prilikom Vilijam. – A prošlo je 20 godina otkako je umrla.

GLOSSY 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top