Zašto je dobro piti vodu punog Meseca!

pixabay.com

Lifestyle

Zašto je dobro piti vodu punog Meseca!

Poznata je i po tome što pomaže pročišćavanju duše, a ima i brojne zdravstvene blagodeti

Voda punog Meseca se koristi od davnina jer postoji verovanje da je energija Meseca čista.

Pre nekoliko vekova naši preci su plesali pod Mesecom tokom ceremonija bez obzira na vremenske uslove. Kao što Mesec utiče na plimu, veruje se da ima jak uticaj i na našu emocionalnu i duhovnu dušu.

Naše telo je uglavnom sastavljeno od vode pa je zanimljiva teorija da Mesec igra ulogu kod naših emocionalnih stanja.

Danas mnogi poznati piju i koriste vodu punog Meseca, a među njima je Viktorija Bekam, koja je svojevremeno na Instagramu uz razne detoks savete objavila i fotografiju ovog napitka.

Zašto je dobra voda punog Meseca?

Postoji verovanje da je Mesec ženstven, te nam pomaže da povežemo našu kreativnost, vreme i prosvetljenje. Mesec predstavlja unutrašnji neprestani pomak u nama samima. Stoga bi trebalo koristiti njegovu energiju da se uvek odražava na život.

Takođe, poziva nas da tražimo svetlo. Dok puni Mesec deluje kao ogledalo Sunca, mladi Mesec predstavlja simbol kako tama ne traje večno. Energija s meseca nas usredsređuje na naš podsvesni um dajući nam nove uvide.

Kako napraviti vodu punog Meseca?

Potrebna vam je tegla sa poklopcem i filtrirana voda

Napunite teglu filtriranom vodom kad je pun Mesec. Tegla predstavlja naša tela kao posudu za našu duhovnost. To takođe meri našu sposobnost za ljubav, prihvatanje i istinu u našim životima.

Odaberite svoje bilje

Okružite teglu sa biljem i dragim kamenjem – to pomaže Mesečevoj energetskoj usredsređenost na određeni aspekat vaših želja. Ako vam je potrebna ljubav, onda treba postaviti ruže oko tegle. Ruzmarin i safir pomažu u promicanju mudrosti, dok kamilica daje radost.

Postavite nameru

Zapitajte se što želite od Mesečeve energije da vam fokus ne bude jasniji tokom postupka.

Zahvalite se

Držite posudu s vodom u blizini srca i zahvalite se Mesecu. Izražavanje blagoslova pomoći će približavanju Mesečeve energije. Ovo može pomoći bilo kome da meditira o isceljivanju i oslobodi se svih loših misli. Neki ljudi mogu tegle zamotati u prozirnu foliju kako bi se poboljšala apsorpcija energije Meseca. Na taj način ćete sprečiti da u teglu ne prodre bilo šta, poput buba ili prljavštine.

Imajte vere

Nakon toga spustite teglu s vodom, prošetajte i pustite da Mesec napravi čaroliju.

Donosimo vam nekoliko načina kako koristiti vodu punog Meseca:

Možete je koristiti kao napitak

Neki piju svoju mesečevu vodu, osim ako ne vide da nešto u njoj pliva, što je najverovatnije uzrokovano biljem koje se koristi tokom pravljenja. Konzumiranjem vode punog Meseca izbacujete sve toksine iz tela i punite se energijom.

Drugi način da poboljšate postupak čišćenja je pomoću Mesečeve vode za pripremu čaja. Uzmite ruzmarin ili mentu i dodajte Mesečevu vodu kako biste uživali u šolji vrućeg čaja. Poznato je da biljni čajevi imaju zdravstvene dobrobiti.
Ako se osećate bolesno, možete prokuvati vodu punog Meseca u loncu. Kada je ugrejete, stavite glavu iznad vode, te krpu preko glave da zadržite toplotu. Dopustite Mesečevoj vodi da vam otvori pore. To će pomoći da se rešite bolesti, te napunite se energijom.

Može se koristiti kao kupka

Topla kupka s gorkom soli je dobra za opuštanje mišića, ali pokušajte staviti i vodu punog Meseca. Energija soli pomaže kod čišćenja atmosfere tako da se svako može usredsrediti na svoj dobar karakter.

Zalivajte biljke Mesečevom vodom

Pokušajte dodati vode punog Meseca biljkama za dodatnu hidrataciju. Budući da biljke menjaju ugljen dioksid (CO2) u kiseonik (O), to znači da će biljka otpustiti čistu energiju za nas, da je udišemo iz udobnosti naših domova.

Operite svoje kristale

Ako skupljate kristale, ovo će vam pomoći kod procesa čišćenja. Preporučuje se upotreba Mesečeve vode za čišćenje kristala od svake prljavštine. Pre nanošenja proverite koji će kristali imati koristi od vode punog Meseca – tako da ne donese štetu.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top