Vakuum u stomaku – vežba za tanji struk i ravan stomak

Lepota i zdravlje

Vakuum u stomaku – vežba za tanji struk i ravan stomak

Postoje jedna lukava tehnika koja se takođe aktivno koristi i u jogi. Ona omogućava da se u veoma kratko vreme (3-4 nedelje) ne samo ojačaju stomačni mišiće sa unutrašnje strane, nego i struk učine tanjim.

Podrazumeva se, čim češće praktikujete ovu vežbu, time ćete postići brži i očigledniji efekat. Minimalan broj ponavljanja je – 5.

Na početku će vam biti potrebno vreme da zadržite trbušne mišiće napetima. Ali, kada oni dođu u tonus, biće potrebno mnogo manje napora da ih kontrolišete. Dakle,

Vežba za zatezanje stomaka

1. Početna pozicija: lezite na leđa, ruke uz telo, savijena kolena stoje na podu, mišići opušteni. Polako izdahnite, oslobađajući pluća od vazduha, ne naprežući pri tome mišiće tela.

2. Oslobodivši pluća od vazduha, počnite naprezati mišiće stomaka, pokušavajući ga uvući što je više moguće. Disanje pri tome zaustaviti. Donji deo stomaka zafiksirajte na 10-15 sekundi, zatim uradite manji udah, nastavljajući uvlačiti stomak.

3. Uradivsi mali udah, ne žurite opustati stomak – napregnite mišiće stomaka i zadržite dah još na 10-15 sekundi, zatim ponovo uvucite stomak, odrzavajući napetost mišića. Ako vam je teško zadržavati dah, radite kratki udah.

4. Izdahnite, opustite stomak, uradite nekoliko slobodnih udsaja-izdisaja, zatim ponovo oslobodite pluća od vazduha, i uvucite stomak što više možete. Napregnite mišiće stomaka, a zatim izbacite stomak na gore, bez udisanja.

Zahvaljujući ovoj vežbi samo za 3 nedelje možete značajno ojačati unutrašnje trbušne mišiće, što će dovesti do smanjenja struka, kao i izgleda stomaka, koji će postati ravan, kao i figure u celini.

Izvor: uspesnazena

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top