JELENA PRIZNALA: Bila sam potpuno uništena, usred Vimbldona sam napustila Novaka i otišla u Ekvador

Printscreen/Instagram

Poznati

JELENA PRIZNALA: Bila sam potpuno uništena, usred Vimbldona sam napustila Novaka i otišla u Ekvador

Bilo je kriznih situacija u životu porodice najboljeg tenisera sveta.

Jelena i Novak Đoković imaju dvoje dece, sina Stefana I ćerku Taru, a najbolji teniser sveta je u razgovoru sa novinarom Grejemom Besingerom pričao I o tome da li bi voleo da opet postane otac.

– Ups! Teško pitanje! Trenutno sam zadovoljan brojem naše dece, imamo ih dvoje. Daću vam jedan odgovor poput političara: Nama je kao bračnom paru trenutno sasvim u redu ta situacija. To je sve što ću za sada reći – istakao je Đoković.

Na opasku novinara da to ne znači da u budućnosti neće biti još dece, Novak je dodao:

– Nikad se ne zna. Život je pun divnih iznenađenja i blagosloveni smo sa naša dva anđela od kojih učimo toliko toga. Odrastaće potpuno drugačije u odnosu na mene. To ima dobre i loše strane. Neće imati finansijske probleme sa kakvima smo se mi suočavali, ali mislim da će se suočiti sa drugačijim izazovima, uvek će biti prepoznati kao nečiji sin i ćerka, dete nekog poznatog. Tara je još mala, nije svesna situacije. Stefan je veliki, svestan je svega, video me je na nekoliko turnira dok sam igrao, počinje da shvata, veoma je pametan i zreo, ali dobro se nosi sa svim – objasnio je prvi teniser sveta.

Novak i Jelena Đoković
Novak i Jelena Đoković
Foto: MN Press
Besinger je pitao i Novakovu suprugu Jelenu da li želi još dece.

Kada sam pitao Novaka da li želi još dece, videlo se da mu je nelagodno pitanje. Onda sam ga pitao ko navija za još dece i otkrio mi je da je to on. Šta vi kažete na to? – pitao je novinar Jelenu.

– Sve snage sam uložila u odgajanje naše dece. Ja i potičem iz porodice sa dvoje dece. Imam dve ruke. Posvećena sam našoj deci i posvećena sam tome da im se dajem u potpunosti i balansirano. I Nole je kao dete, zahteva mnogo pažnje. Pune su mi ruke posla, mislim da mi više posla ne treba. Razumem Noleta, propustio je mnogo toga u odrastanju naše dece i pretpostavljam da će, kad završi karijeru, želeti još jedno dete, da se još jednom oproba. Međutim, ja kažem ne, ne kažem tvrdo „ne“ ukoliko se životne okolnosti poklope drugačije, ali moj izbor je „ne“ – iskrena je Jelena Đoković.

Jelena kaže da joj je majčinstvo potpuno promenilo život, kao i nju samu.

– Bila sam mnogo fokusirana na Noleta i njegove potrebe. Onda usledi period frustracije, kada shvatite da vaše potrebe nisu ispunjene. Nisam mogla da usmerim frustraciju na njega, jer nije on kriv za to, kriva sam ja i to je bio moj izbor, to da mu se posvetim. Onda je došao Stefan koji me je potpuno prodrmao i zahvaljujući njemu shvatila sam da moram da povedem računa o sebi, jer da bih bila dobra mama, ja moram da budem dobro – objasnila je Jelena Đoković.

Jelena ĐokovićFoto: Profimedia
Jelena je bila uplašena zbog jedne stvari.

– Deca treba da nadmaše roditelje. Kada sam to shvatila, uplašila sam se jer kako nadmašiti Novaka koji stalno uči, stalno raste, stalno napreduje? Novak je već sad istorijska ličnost, kako ću da odgojim dete koje će to da nadmaši? Zbog toga sam bila anksiozna. To me je uništilo, uništilo je to kako vidim sebe. Mislila sam da sam superžena, da mogu da odgovorim svim potrebama svog muža i svoje dece, a onda sam se suočila sa svim strahovima. I sreća je da mi se to desilo jer tada sam se probudila i rekla „Dosta je“. Vreme je da saznam ko sam ja, šta ja želim, šta meni treba. Kada to ispunim, mogu onda da se dajem i drugima.

Odlučila se na odlazak na duhovni put.

– Usred Vimbldona odlučila sam da odem na jedno duhovno putovanje u Ekvador. To se desilo bukvalno u roku od dva dana, samo sam odjednom shvatila da moram da odem. Dala sam sve od sebe na svakom od tih turnira. Posle svakog turnira bila bih potpuno iscrpljena i potrošena. Zato sam rekla Noletu da moram da otputujem i rekao mi je da me shvata. On je uvek pun podrške i razumevanja. Rekao mi je: „Srećan sam što želiš da uradiš nešto za sebe, potpuno to zaslužuješ“. Nažalost, izgubio je kada sam ja otišla i uvek će postojati taj osećaj krivice i pitanje da li je trebalo da odem baš usred turnira, zar nisam mogla da ostanem do kraja – zaključila je jelena Đoković.

Izvor: Srbijadanas

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top