Zašto krivite majku za sve – Niste hodali u njenim cipelama

pixabay.com

Kuća i porodica

Zašto krivite majku za sve – Niste hodali u njenim cipelama

Majke su krive za sve, što je dete tužno, što je ljuto… što nije izraslo u dobrog čoveka već u budalu… Ne, majke nisu krive za to… I vreme je da se zapitaju pojedinci šta pričaju.

Možda joj je dete prerano krenulo u vrtić jer mora da radi i bori se za opstanak. A možda uveče, kad ti ne vidiš, peva najlepše uspavanke, grli svoje dete i voli ga beskrajno i ako nije najbolja mama na svetu, po tvojoj slobodnoj proceni. Nosila je u svom telu jedan nov život i donela ga je na ovaj svet i tu nije kraj. Baš od nje zavisi u sta će njeno čedo izrasti.

I baš od njenog samopouzdanja zavisi kakav će biti roditelj. Zašto je onda ubijaš u pojam? Ako želis dobro detetu, učini dobro majci! Učini da bude ponosna i da veruje u sebe jer će to preneti i na dete. Pomozi joj! Lako je…. Kad je sretneš reci joj da je lepa i da zrači.

Reci joj da joj roditeljstvo baš ide od ruke.. Pohvali je kako je divna majka. Reci joj to svakoga dana. I videćeš kako će da zablista. Jer ona samo to i želi, da bude dobra majka, baš takva kakva i jeste. Tada će zagrliti svoje dete, biće ponosna i želeće da bude još bolja.

A uz nju takvu, zadovoljnu, srećnu i ponosnu i njeno dete će biti bolje. Ne secite krila majci… tako ubijate ceo svet. Dajte joj krila neka poleti i stvori neke nove ljude, mnogo bolje od svih nas.

Izvor: Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top