Mama: “Dobila sam 5 iz likovnog, ko hoće nek čestita!”

pixabay.com

Kuća i porodica

Mama: “Dobila sam 5 iz likovnog, ko hoće nek čestita!”

Izazvana pandemijom korona virusa, onlajn škola promenila je kurs obrazovanja kakvo poznajemo i otežala đački život. S obzirom da traje već dva meseca, čini se da su se i učenici, učiteljice i nastavnici dobro snašli sa novim načinom nastave na daljinu, dok roditelji priznaju da neretko imaju glavobolje zbog toga.

Dok jedni muku muče sa Vajber grupama i zahtevima nastavnika, drugi više pažnje pridaju domaćim zadacima, a sve skupa izgleda kao da školske obaveze traju tokom celog dana i da su neprestano sve strane jednako uključene.

Jedna majka iz Srbije na svom Tviter nalogu objavila je komičnu priču zvanu “Domaći iz likovnog”, opisujući prepodne u njenom domu, a u kojoj se mnogi od nas prepoznaju. Sagu o zaboravljenom domaćem vam prenosimo u celosti:

“Dakle budim se malo pre devet u pidžami sedam za komp čitam poslovne mejlove koji me ne interesuju. Veliki sin VS dolazi i jeca onako kako samo hrabri muškarci mogu jer je zaboravio da do 11 treba da posalje domaći iz likovnog, ali se ne seća šta i kako treba da se nacrta. Tu počinje naša drama jer ne seća se u prevodu znači: bio sinoć napolju do deset pre toga igrao Brawl Stars pet sati umrežen sa ortacima iz odeljenja jer je IZAŠAO NOVI APDEJT! Nervni slom oko 9 ujutru je moj separe.

Prvo kažem: “neću da pomognem, što nisi pazio”, ali ipak pokleknem jer majka Jugovića, jer Bobo sine ljubi te majka, ok, ajde da vidimo šta treba. Kaže zapamtio je samo tehnika sa lišćem, guglamo, šaljem ga ispred zgrade da ubere lišće. Klijenti zovu, ja trčim tamo mali sin MS ustao bunovan, plače da hoće svoje vodene bojice da i on crta – postavljam mini atelje na trpezarijskom stolu.

Probamo tehniku s lišćem ali oboje imamo po dve leve ruke, to je ukupno četiri leve, sve nam ispadne mrljavo i nikakvo, pitam: “ima li još neka tehnika”, ima ali se ne seća pajser. Kaže nije lepo objasnila nastavnica na tv školi, tražim taj čas na “RTS Planeti” da vidimo šta još ima, Mali Sin za to vreme umočio rukav od pidžame u zelenu boju – crta drvo.

Puštamo tv školu žena lepo objasnila sve tehnike. Čekam da se završi čas da ga izgrdim što ne pazi, usput presvlačim Malog Sina. Zove klijent neka gluva baba kojoj ne mogu 15 minuta da objasnim da još nisu legle Vučićeve pare. Junak opet plače kao jer ne zna koju tehniku da odabere, a zapravo jer sam rekla da zaboravi kako telefon i Brawl Stars izgledaju i da me baš briga što će ga kikovati sa servera ako ne igra šta god mu to značilo.

Opet zove klijent Mali Sin kuka da njegova posuda za vodu ne radi, ide da uzme bratovu posudu, otimaju se prospu – opet nervni slom, ali ko broji. Baba na vezi želi da zna kad će sto evra. Ok počinjemo sa umakanjem ruke u boju i tehnikom štapića za uši, moram sve i malom da pravim da ne plače usput pokušavam da spremim doručak. Opet klijent zove, mama brine što me nema da zovem, stiže mejl, malom se piški hitno.

Svih šest levih ruku su umrljane temperama Mali Sin neće ovaj doručak hoće ERMOKREM, plače. Veliki Sin gleda samo da smulja rad, što pre da skine s vrata. Mali plače da ima jedan štapić manje, biju se. Nekako završavamo, Mali Sin se baca po podu jer mu ne dam bombonu pošto nije jeo, ne stižem da se javim na telefon klijentu, slikamo rad da se šalje učiteljici u zadnji čas uzimam da operem sve što smo umrljali. Muž zove kažem mu da proklinjem dan kad smo se upoznali.

Osećam se kao da sam sa fronta došla, a nema još ni 11, ali stiže odgovor od učiteljice – dobila sam 5 iz likovnog, ko hoće nek čestita!”, opisala je majka.

Izvor: Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top