Napravi svoj Bounty! Uz ovaj jednostavan recept dobićeš svoju sočnu verziju neodoljive čokoladice od kokosa

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Napravi svoj Bounty! Uz ovaj jednostavan recept dobićeš svoju sočnu verziju neodoljive čokoladice od kokosa

Čokolada i kokos zajedno čine neodoljivu kombinaciju. Donosimo ti jednostavan recept za domaću čokoladicu Bounty. Nije potrebno puno sastojaka ni vremena

Jedna od naših omiljenih čokoladica je svakako Bounty u kojem se čokolada i kokos savršeno nadopunjuju. No čak i ako nisi preveliki fan ove kombinacije, čokoladica iz kućne radinosti super će ti doći kad ti se jede nešto slatko. Za izdradu nije potrebno puno sastojaka niti vremena pa ovaj recept odmah dobija veliki plus kod nas.

Sastojci: 1 decilitar slatkog vrhnja

250 grama margarina

300 grama šećera

250 grama kokosa

150 grama tamne čokolade

80 grama margarina

Postupak: Šećer, margarin i slatko vrhnje otopi na srednjoj temperaturi te pred kraj pojačaj temperaturu da smesa provri.

Kad smesa provre, dodaj kokos i sve pomiješaj u jednoličnu smjesu. U kalup za pečenje stavi papir za pečenje i na njega izlij smjesu te je ostavi da se ohladi 2 sata. Kad se smjesa ohladi pripremi foliju na koju ćeš je staviti nakon što je odlijepiš s papira za pečenje. Smjesu nareži na komadiće po želji. Tamnu čokoladu i margarin otopi na pari u jednoličnu smjesu. Komadiće smjese od kokosa umoči u otopljenu čokoladu i pusti da se ohladi prije posluživanja. ..

Pre posluživanja, preko čokoladice možeš posipati kokos za dekoraciju. Nadamo se da ćeš uživati u rapsodiji ukusa.

Izvor: Miss7

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top