Doktor Oz: Ovo je najbolje što možeš da uradiš za svoju psihu – potpuno besplatno!

Printscreen

Lifestyle

Doktor Oz: Ovo je najbolje što možeš da uradiš za svoju psihu – potpuno besplatno!

U svojoj priči moraš da budeš glavni lik

Mehmet Oz, širom sveta poznat kao doktor Oz, otkriva svetu šta je to najbolje što moćete da učinite za svoje mentalno zdravlje. I to potpuno besplatno!

„Najbolje što možete da učinite da bi vam psiha ostala zdrava jeste da preuzmete incijativu. Ne budite pasivni igrač u priči nekog drugog. Budite glavni lik u svojoj priči. odlučite šta želite da uradite i uradite to. To ne znači da treba da budete agresivni i nepristojni, već samo da preuzmete kontrolu nad svojom sudbinom“, savetuje dr Oz.

Čuveni doktor veruje da možete da naučite kako da konrolišete sudbinu kroz nekoliko jednostavnih navika. Te navike mogu biti nešto poput ustajanja u isto vreme ujutro i odlazak u krevet u određenom trenutku. I takva navika ima neverovatan pozitivan efekat na mentalno zdravlje osobe.

On sugeriše da je, na primer, nedovoljno sna najviše potcenjivani problem, pogotovo među mladim ljudima.

„Da je spavanje nepotrebno, evolucijom bi ta potreba potpuno nestala. Spavamo zato što moramo da spavamo. Spavanje između ostalog čisti naš um. Tokom sna moždane ćelije se doslovno skupljaju, dopuštajući kanalima između njih da se očiste od toksina nakupljenih tokom dana i da se čitav mozak restartuje“, objašnjava dr Oz.

Savet koji dr Oz daje svojoj deci

Slavni doktor ne savetuje decu damo da rade naporno, već da to što rade rade mudro. A sve počinje od sna. Među korisne navike on nabraja i meditaciju, zdravu ishranu i trud da vas stvari koje nemaju nikakav uticaj na vaš život uopšte ne dotiču.

„Umesto da radite stvari koje su lišene bilo kakve kreativnosti, ili još gore, koje ne teraju vaš mozak da se potpuno uključi, bolje je da se bacite na neki kreativan hobi. Morate da spavate i meditirate, to je moj savet svima vama. Jedite zdravu hranu koja stimulipe mozak i izbegavajte toksine. Ne mislim samo na lošu hranu, već i na toksične stvari i aktivnosti koje vam odvraćaju pažnju od onoga što je za vas stvarno važno i onoga čemu težite“, zaključuje dr Oz.

Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top