O biografiji Ružice Sokić malo se znalo, a evo zašto se ODREKLA MAJČINSTVA

Printscreen

Poznati

O biografiji Ružice Sokić malo se znalo, a evo zašto se ODREKLA MAJČINSTVA

Iako je doživela strašne situacije, nikoga nije mrzela!

Čuvena glumica Ružica Sokić odlučila je da nema dece iako je bila u srećnom braku sa Miroslavom Lukićem. Razlog nikada nije krila.

Jedna od najvećih srpskih glumačkih diva ostavila je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji, a o pojedinim detaljima iz njene biografije se malo znalo.

Kako je sama objašnjavala, majčinstva se odrekla iz želje da bude slobodna jer je odrasla u veoma teškim uslovima.

Već od detinjstva suočavala se sa nedaćama.

Nakon okupacije zemlje od strane Nemačke, Ružičin otac bio je osuđen, ali je ipak oslobođen i uspeo je da se vrati u Beograd, gde su mu ipak oduzeta sva građanska prava.

Glumica je više puta isticala da je ovaj period detinjstva za nju bio tragičan, i da agonijama kroz koje je njena porodica prolazila tih godina nije bilo kraja.

– U trosoban stan ubacili su nam porodicu nekog frizera jer je to bila ruska formula stanovanja – rekla je za jedan magazin 2006. godine.

– Ti ljudi su nas maltretirali, naročito mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život – istakla je glumica jednom prilikom.

Bila je prva u svojoj generaciji glumaca koja je opsovala na sceni, a nije se suzdržavala ni da se usprotivi kada je smatrala da je to potrebno, naročito kada su joj oduzeli ulogu u najskupljem jugoslovenskom ratnom filmu „Sutjeska“ u kome je trebalo da igra pored Ričarda Bartona.

Uloga joj je oduzeta zato što je, kako su naveli, „bila ružna“.

Ružica Sokić preminula je 19. decembra 2013. godine, na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije, a koliko je bilo poznato javnosti duže vreme se borila s Alchajmerovom bolešću.

Izvor: KURIR 

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top