Dirljiv i nesvakidašnji oproštaj profesorke iz Leskovca s maturantima

pixabay.com

Lifestyle

Dirljiv i nesvakidašnji oproštaj profesorke iz Leskovca s maturantima

Smisleno, poučno i prelepo. Bravo!

Ne zaboravite na Domanovića ako od vas budu tražili da pratite vođu ili da vam udare dangu. Nemojte! Time ćete prihvatiti život u mrtvom moru. Setite se Sofokleove Antigone. Nema predaje! Ako imate cilj i ideju u koju verujete, morate ih braniti.

Ovo je samo jedna od poruka kojom se profesorka srpskog jezika u Medicinskoj školi u Leskovcu Milica Mišić oprostila video porukom sa maturantima i to je bio njen poslednji čas sa generacijom koja će za koji mesec zakoračiti u novi početak.

U onih 5,50 minuta, ova inače svom pozivu veoma posvećena profesorka, prošetala je svoje učenike kroz gradivo učeno tokom četiri godine, podsećajući na najznačajnije likove i dela iz domaće i strane školske literature, izvlačeći mudro postavljene temelje.

„Za umetnost uvek morate naći vremena, ona je u svakom skladu i u jednostavnom, u onoj ćupriji na Drini i onoj Žepi, u crkvi u Avinjonu i onoj posebnoj od dalmatinskih borova pred kojom ste ovekovečili Kostićevu himnu ljubavi. I za pričanje uvek nađite vremena“.

Izvor: Buka

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top