Letnji lagani ručak sa patlidžanom i tikvicama – sočan i preukusan! (RECEPT)

pixabay.com

Kuća i porodica

Letnji lagani ručak sa patlidžanom i tikvicama – sočan i preukusan! (RECEPT)

Tradicionalno grčko jelo osvojiće vas savršenom kombinacijom ukusa i sočnošču!

Potrebni sastojci:

krompir – 4 komada
patlidžan – 4 komada
tikvice – 2 komada
paradajz – 3 komada
luk – 2 glavice
beli luk – 1 čen
paprike – 5 komada
so – po ukusu
biber – po ukusu
maslinovo ulje – za mazanje
sveže mleko – 500 ml
brašno – 4 kašike

Priprema:

Operite i očistite svo povrće od semenki. Oljuštite patlidžan, isecite na kriške i posolite. Krompir isecite na kružiće i poređajte ga po dnu posude za pečenje podmazane maslinovim uljem.

Na krompir poređajte patlidžan. U odvojenoj posudi iseckajte paradajz i pomešajte ga sa prethodno ispečenim i isečenim paprikama. Začinite solju i biberom pu ukusu.

Paradajz smesa se sipa nakon patlidžana. Luk i beli luk prodinstajte sa solju po ukusu i dodajte im iseckane tikvice. To je predposlednji sloj musake, i na kraju treba da se završi slojem patlidžana.

Uvijte posudu folijom i pecite na 250 stepeni.

Dok se musaka peče možete da pripremite preliv.

Pomešajte sveže mleko s brašnom dok se ne dobije homogena smesa u začinite jednom kašičicom soli.

Nakon šte se musaka ispeče, prelijte je ovom smesom i dopecite još 15-20 minuta.

Prijatno!

Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top