Zašto žene trpe muža koji ih vara – „Sopstveno nerazumevanje ličnih vrednosti“

pixabay.com

Ljubav i seks

Zašto žene trpe muža koji ih vara – „Sopstveno nerazumevanje ličnih vrednosti“

Nikad sebi nije priznala da je muž vara. Stalno živi u iluzijama, oseća bol, ali ne dozvoljava da ta bol ispliva na površinu.

On je stalno vara, ali nikad se ne odlučuje da je ostavi. Žena takvog muškarca oseća ogromnu bol i ozlojađenost. Ne može da se bori, jer nema snage. Međutim u njoj postoji jedan osećaj koji taj prevarant nije uništio, a taj osećaj se zove – nada. Ta ista nada joj kaže: Verovatno te mnogo voli i zato ne odlazi zauvek. Ti si važnija od nje i one pre nje…

Muž vas vara, ali vi ostajete zajedno. Žena takvog muškarca ili se potpuno preda ponoru i muževoj izdaji ili se trudi da bude bolja od te druge žene… Ona ide protiv svojih vrednosti, verovanja, prirode i osjećanja, a sve u nadi da će ga ponovo “vratiti” sebi i porodici.

Postoje tri razloga zašto supruga trpi muža prevaranta

1) Kad je bila mala, neko joj je rekao da je ljubav patnja. Da se za ljubav večno moraš boriti. Ona je odrasla, ali ta priča je ostala urezana u njenom pamćenju. Zato ona svaki dan pati, jer smatra da tako mora da bude… Ali ne mora.

2) Nisko samopoštovanje i sopstveno nerazumevanje ličnih vrednosti. Nesposobnost da odlučite šta je za vas dobro i kako da se ponašate. Očekujete od partnera da vas učini srećnom.

3) Nikad sebi nije priznala da je muž vara. Stalno živi u iluzijama, oseća bol, ali ne dozvoljava da ta bol ispliva na površinu.

A zašto muškarac ne napušta ženu iako je godinama vara ili čak ako ima stalnu ljubavnicu?

1) Njemu je to zgodna situacija. Sa suprugom ima uredan život, harmoniju, dok sa ljubavnicom ima osećaj avanture i poleta. On dobija sve što želi.

2) Njegov bolesni ponos. Laska mu da ga želi nekoliko žena istovremeno. To za njega znači da je on vredan te ljubavi i da je i te kako zaslužuje.

4) Nije mu finansijski isplativo da se razvede. To bi značilo da mora da podeli imovinu. A onda bi morao opet da se ženi tom ljubavnicom pa opet da bude na istom…

5) Kao što vidite, nije problem u ženi već u muškarcu: on je taj koji se bori sam sa sobom, pokušava da nađe svoje mesto pod suncem. Žene koje imaju ovakvog muža trebalo bi sebi da postave samo jedno pitanje: “Da li zaista želiš da živiš u jednom takvom braku?”

6) Problem do malih nogu. Ne može da izgradi zdrav odnos. Bori se sa jakim osećanjima prema supruzi, ali i prema ljubavnici. Ne može da se odluči za samo jednu ženu.

Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top