„Bio je moj svetionik. Ka njemu idem zauvek“: Hana Selimović se emotivnim rečima oprostila od Igora Torbice

Printscreen/Instagram

Poznati

„Bio je moj svetionik. Ka njemu idem zauvek“: Hana Selimović se emotivnim rečima oprostila od Igora Torbice

Igor Vuk Torbica preminuo je u 33. godini u Rovinju

GLUMICA Hana Selimović oglasila se na društvenim mrežama nakon smrti svog dečka, pozorišnog reditelja Igora Vuka Torbice.

– Dragi prijatelji, hvala svima na rečima i pomoći koju tako velikodušno pružate. U mom srcu je toliko puno ljubavi za čoveka koji mi je pružio najlepše trenutke mog života, da želim da tu ljubav podelim sa svetom. I pustim svetlo i život da odnesu pobedu, nad besmislom ovog vremena. Igor je bio i ostaće moj svetionik. Ka njemu idem, zauvek. Takvi ljudi su retki, njih treba, samo voleti – napisala je Hana.

Nakon ovih reči Hani su upućene brojne izjave saučešća.

Podsetimo, Igor Vuk Torbica preminuo je u 33. godini u Rovinju, gradu u kome je odrastao. Njegova smrt duboko je pogodila umetnike celog regiona.

Sa Hanom je bio u vezi pet godina.

– Lepo je imati nekog ko može da razume iracionalnu prirodu problema koje umetnik oseća. Igor je beskrajno talentovana, pametna i inspirativna osoba – rekla je glumica za Story jednom prilikom, te navela kako su održavali ljubav na daljinu.

Torbica je rođen u Drvaru 1987 godine. Diplomirao je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2013. godine u klasi profesorke Alise Stojanović. Radio je u pozorištima širom regiona. Ostaće upamćen po predstavama “Razbijeni krčag” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, “Slučaj Hinkeman” (ZKM), “Krvava svadba” (Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu), “Carstvo mraka” (Narodno pozorište Beograd)…

Dobitnik je nagrade “Hugo Klajn” za najboljeg studenta pozorišne režije u generaciji. Njegova ispitna predstava na trećoj godini, “Pokojnik”, dobila je glavnu nagradu festivala “Studio fest”, uvrštena je u redovni repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a na Nušićevim danima u Smederevu proglašena je najboljom predstavom festivala. Za predstavu “Hinkeman”, Torbica je na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu “Bez prevoda” u Užicu 2016. dobio nagradu “Ardalion” za najbolju režiju. Prema oceni stručnog žirija i mišljenju publike, to je bila najbolja predstava festivala.

Novosti

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top