DOKTORKA OTKRIVA Jedite ujutru ove 3 NAMIRNICE, TO JE NAJZDRAVIJI DORUČAK

pixabay.com

Lepota i zdravlje

DOKTORKA OTKRIVA Jedite ujutru ove 3 NAMIRNICE, TO JE NAJZDRAVIJI DORUČAK

Ako svako jutro za doručak jedete pecivo, to nikako nije dobor za vaš organizam.

Doktorkca Monik Telo s Harvarda kaže kako je to baš kao da ste pojeli desert za doručak. Ako “desertu” dodate pečenu slaninu i kupljeni sok od narandže koji sadrži puno šećera, ova doktorka bi se najradije rasplakala, napisala je na svom harvardskom blogu.

Kako izgleda idealan doručak?

Ona Ističe kako peciva, palačinke i mafini nisu idealan doručak jer sadrže procesuirane ugljenehidrate i šećer. Umesto toga, za doručak bi trebalo da biramo obroke bogate vlaknima, proteinima i zdravim masnoćama kako bi se osećali zadovoljno i držali novi šećera u krvi stabilnom.

Objasnila je i kako izgleda savršen doručak od samo tri sastojka (koji možete i poneti sa sobom na posao):

1. KORAK – VOĆE

Voće je sastavni deo doručka doktorke i obično pripremi oko tri šolje voća. Veliki je fan smrznutog voća jer je manje skupo i dostupno cele godine.

2. KORAK – JOGURT

Jogurt je odličan izvor proteina i probiotika. Birajte običan jogurt sa smanjenim delom šećera i pomešajte ga s pripremljenim voćem. Doktorka izbegava verzije jogurta bez masnoća jer malo masnoća je dobro za nas.

3. KORAK – ORAŠASTI PLODOVI

Uzmite šaku omiljenih orašastih plodova i/ili semenki. Doktorkaa bira bademe ili indijske oraščiće. “Orašasti plodovi bogati su zdravim masnoćama i vlaknima i nam daju energiju.”

Ipak, doktorkao s Harvarda ne smatra kako je doručak najvažniji obrok u danu.

Mnogo ljudi jednostavno ne osećaju glad čim se probude i to je u redu. Mnogim zdravim ljudima njihovo telo kaže kada im treba “gorivo”. I kada uzimate “gorivo”, ono mora biti zdravo, pogotovo ako se radi o prvom obroku u danu bez obzira kada je.

ordinacija.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top