Dragi mužu, tvoja zavisnost o mobitelu zaista šteti našoj porodici

pixabay.com

Kuća i porodica

Dragi mužu, tvoja zavisnost o mobitelu zaista šteti našoj porodici

Stalno se brinemo kakav će uticaj korištenje mobitela imati na razvoj dece. Međutim, malo je govora o tome kako preterano korištenje mobitela od strane roditelja utiče na njihov odnos s decom. Ako pitate mališane, ona će vam potvrditi da su mama ili tata ti koji ne mogu skloniti pogled od ekrana. Donosimo ti pismo jedne majke koja moli supruga da se barem na kratko makne od mobitela

Dragi mužu,

opet ti je naša kćerkica pokušavala pokazati kako njena lutka radi jogu, ali ti nisi to vidio jer si gledao u svoj mobitel. Razumijem, uz mobitel se opuštaš na kraju dugog dana. I ja bi radije gledala po Instagramu, nego našu curicu kao se 57. put spušta niz tobogan. Znam da te mobitel zabavlja, ali mislim da ne shvaćaš što propuštaš. Ovi mali, naizgled beznačajni trenuci koji se događaju dok ti tipkaš po mobitelu, više ti se nikad neće vratiti.

Bilo je iritantno i dok smo bili samo nas dvoje

Bilo mi je naporno i iritantno stalno te prizivati jer me nisi čuo prvi put. Bilo je neugodno kad smo bili s mojom obitelji i ti si jedini sjedio s mobitelom u ruci dok su svi ostali razgovarali. Kad smo bili samo nas dvoje, osjećala sam se kao da si ovdje napola sa mnom. Dok sam razgovarala s tobom, ti si me samo na pola slušao, a druga polovica ti je bila na Redditu.

Ali sada su stvari drugačije

I koliko je teško imati te na pola i to zbog mobitela, sada sam tužna zbog naše curice. Tužna sam i zbog tebe. Ne želim da se jednom osvrneš i shvatiš koliko toga si propustio zašto što ti je glava bila stalno prema dolje, u mobitelu. Ne želim da žališ zbog toga koliko mentalno nisi bilo s nama kad smo bili svi zajedno. Ne želim da jednog dana podigneš pogled i vidiš odraslu djevojku kojoj je više svejedno je li uopće obraćaš pozornost na tu sitnu simpatičnu stvar koju je radila. Naša kćerka neće uvijek biti to plavo dijete s kovrčavom kosom. Ovo je vrijeme tako kratko.

Moj strah je da će jednog dana shvatiti

To nije otac koji je zbog posla toliko zauzet ili onaj koji je rastrgan na više strana. To je jednostavno onaj koji odluči češće gledati svoj mobitel. Da je sve što je na tom ekranu važnije od nje. Bojim se da će ona samo jedan dan odlučiti prestati tražiti tvoju pažnju jer će shvatiti da nema smisla.

Volim te, ali ovisnost o tvom telefonu nas boli. To utječe na naš brak i odnos koji imamo s djetetom. Razmisli o poruci koju šalješ svojoj kćeri i supruzi. Molim te, preklinjem te, odložite taj svoj prokleti mobitel svako malo. Budi prisutniji s nama. Gledaj nas u oči dok je tvoj mobitel tamo negdje u susjednoj sobi. Obećavam da nećeš požaliti.

Volim te,

tvoja žena

Izvor: Missmama

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top