7 rituala koja vam neće oduzeti više od 3 minuta, a donose veliku sreću: isprobajte ih već danas

Lifestyle

7 rituala koja vam neće oduzeti više od 3 minuta, a donose veliku sreću: isprobajte ih već danas

Mali i divni rituali od 3 minuta – doneće radost i učiniti da svaki vaš dan bude ispunjen mirom i zadovoljstvom. Probajte i osetite magiju…

Sitnice čine život lepšim, zar ne?

To smo čuli milion puta, ali u užurbanom savremenom životu često nemamo vremena ni za te dragocene sitnice, nažalost.

Ipak, kako bi vam život bio slađi, a dan ispunjen pozitivnim mislima i vibracijama, važno je da izdvojite bar par minuta i posvetite ih isključivo sebi.

Predlažemo 7 moćnih i jednostavnih rituala koji vam neće oduzeti duže od 3 minuta, a popraviće dan i doneti sreću.

1. Pred spavanje pomislite na čemu ste sve zahvalni. Pomislite na divne ljude u vašem životu, na vaše dosadašnje uspehe, lepe promene i sitnice koje vas ispunjavaju zadovoljstvom. Zahvalnost nam pomaže da se podsetimo koliko smo zapravo srećni.

2. Šta prvo uradite kada se probudite? Umesto da odmah ustanete iz kreveta ili pregledate društvene mreže, pokušajte da meditirate, makar to trajalao samo 3 minuta. Zažmurite, opustite se i dopustite da vas preplavi osećaj mira.

3. Zamenite jutarnju kafu omiljenim čajem. Uživanje u ukusu obogatite uživanjem u čarobnom mirisu biljaka koje su ispunile ovaj napitak svojim lekovitim sokovima.

4. Zapalite mirišljavu sveću kad god se osećate uznemireno ili ste imali loš dan. Ovaj mali ritual doneće osećaj smirenosti i lepe energije.

5. Čitajte svakog dana, makar po par stranica, na bilo kojem mestu i u bilo koje vreme. Ovako vežbate svest, osećaj za detalje, maštu i radoznalost. U svakoj sekundi života možete naučiti i otkriti nešto novo i vredno.

6. Šetnja pomaže da se opustite, oslobodite se opsesivnih misli i rasteretite od problema. Šetajte sami, razgledajte okolinu i duboko dišite.

7. Zamislite želju pred spavanje. To ne treba da bude materijalna želja, već želja koja se odnosi na ljubav, sreću, svest, mir… Neka predmet vaše želje bude nešto što će učiniti da postanete bolja osoba i svet oko sebe učinite boljim mestom.

Izvor: Lovesensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top