Ako ona nije tvoj prvi izbor, molim te, ostavi je

pixabay.com

Ljubav i seks

Ako ona nije tvoj prvi izbor, molim te, ostavi je

Ako ona nije tvoj prvi izbor, nemoj joj traćiti vreme. Nemoj je tretirati kao da je utešna nagrada.

Nemoj je ganjati ako ona nije neko s kim ti zaista želiš da budeš. Nemoj se igrati samo kako bi prebolio nekog ko te nikada nije voleo ili nekoga ko te napustio.

Ako ona nije tvoj prvi izbor, nemoj joj postavljati lična pitanja. Nemoj joj dopustiti da ti se poverava o svojoj prošlosti, detinjstvu i strahovima. Nemoj joj dopustiti da ti otkrije svoje srce ako nisi spreman da je voliš. Nemoj tražiti mesto u njenom srcu ako se ne planiraš tamo i zadržati.

Ako ona nije tvoj prvi izbor, nemoj je gledati duboko u oči i nežno joj šaputati na uho. Nemoj joj govoriti svoje tajne i satima pričati sa njom jer znaš da će dati sve od sebe da te uteši i da će ostati budna sa tobom celu noć dok ti ne zaspiš. Nemoj buditi ljubav u njoj ako nisi spreman da je voliš. Nemoj je držati ako ćeš je lako pustiti. Nemoj polagati prava na nju ako ti nisi ono što je njoj potrebno.

Ako ona nije tvoj prvi izbor, nemoj je sprečavati da nađe onog ko će je staviti na prvo mesto. Nemoj se ponašati kao da si ljubomoran ili posvećen kada znaš da ona u tvom životu samo ispunjava neku prazninu. Nemoj je lagati i govoriti joj da je jedina kada i dalje žongliraš. Nemoj je zavaravati, jer zavaravaš samo sebe.

Ako ona nije tvoj prvi izbor, molim te, ostavi je. Ostavi je i nemoj ometati njen mir. Ostavi je, umesto što je voliš napola. Ostavi je umjesto što je lažeš. Ostavi je jer joj nisi potreban. Ostavi je jer će vremenom ona ostaviti tebe. Ostaviće te kada ona pokuša da podijeli svoj svet sa tobom a ti želiš da ga deliš sa nekim drugim. Ostaviće te kada shvati da se tvoje prisustvo i ne razlikuje mnogo od tvog odsustva. Ostaviće te jer je naučila da bira sebe kada ljudi ne odaberu nju.

Ako ona nije tvoj prvi izbor, ne očekuj da ti budeš njen. Jer je ona onaj tip devojke koji želi da voli do poslednjeg daha. Ona je onaj tip devojke koji veruje u bajke i zauvek i deljenje starosti s osobom koju voli i smijanje na iste šale.

Ona je onaj tip devojke koji će ti slati ljubavne pesme i pisati ti ljubavna pisma i kupiti ti omiljeni slatkiš svaki put kad te vidi.

Ona je onaj tip devojke koji će ti pružiti čitav svet i galaksije i svemir ali treba joj da i ti uradiš svoj deo.

Ne može to biti polovično.

Ne možeš tražiti od nje da potisne svoju ljubav.

Ne možeš tražiti od nje da bude druga po važnosti.

Ona je onaj tip devojke koji želi sve ili ništa i koji se neće skrasiti dok ne nađe nekog ko je spreman i ne plaši se da odabere nju svakog dana.

Prevela: Saša Leper/Lola

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top