Kad je najcrnje, onda SIJAJ!

pixabay.com

Lifestyle

Kad je najcrnje, onda SIJAJ!

Koja je to slepoća uma koja te je zadesila kada se tako lako predaješ?

Koje su to sile u okruženju koje te kao okovi vuku u podzemlje tvog postojanja?

Kako li racionalizirati bes koji je generisao destruktivno ponašanje kojim povređuješ i sebe i druge? Šta ti se to dogodilo?

I nije bitno teku li ti suze ili ti dolaze ideje o bespomoćnosti ili besmislu o tome što sada radiš ili u osvrtu na ono što si s nekim gradio. Mrak koji dolazi je samo iluzija. To bi bilo jako dobro što pre shvatiti.

Napravi što je potrebno kako bi napravio sada i odmah razliku između tog energetskog mulja u kojem se valjaš i lakoće postojanja u svetlosti novog izbora. Izbor da ti bude čista ljubav bez obzira na sve.

Teško ti je? I to je izgovor da uništavaš svoj život i da se bahato ponašaš prema životnim blagoslovima? Nešto nije po tvojoj volji pa ti usta nekontrolisano brbljaju besom stvorene reči, koje bez cenzure prelaze preko tvojih usana? Preko tih istih usana koje znaju moliti, koje znaju reći hvala, koje znaju ljubiti i voleti?

Koja je to slepoća uma koja te je zadesila kada se tako lako predaješ? Koje su to sile u okruženju koje te kao okovi vuku u podzemlje tvog postojanja? Kako li racionalizovati bes koji je generirao destruktivno ponašanje kojim povređuješ i sebe i druge? Šta ti se to dogodilo? Kako sebe uveravaš da je opravdano ovo ponašanje ili čak da je jedino moguće uzimajući u obzir sve životne okolnosti?

Kako si sebe uspio uveriti da je agresija rešenje ili još gore da zapravo ni ne postoji rešenje te tako bes postaje stil života, jedini opravdan, jedini udarno usklađen s razočarenjem tvog uma?

Šta god da ti se dogodilo, još uvek si živ! Zahvali se najprije za to! Dato ti je da spoznaš sebe, a mrzi te da se pokreneš? Da sebi kažeš DOSTA JE sa sabotirajućim ponašanjem i sa sažaljenjem sebe? Sviđa ti se dobit koju imaš? Sviđa ti se da se i drugi oko tebe osećaju jadno poput tebe samo zato što tvoje frustracije ne želiš prevazići? I onda svi trebaju TEBE razumeti i tvojim sklonostima se prilagođavati.

Dokle više?!? Osvesti se i ojačaj! Skini te obrambene izraze s lica, odbaci zaštitu i skloni se od onog što te uvlači u dublji mrak! Šta čekaš? Ko će umesto tebe doći i unaprediti tvoj život? Ko ti može promeniti misli i životne navike? Ko može za tebe zamisliti svetliju budućnost? Ko se može umesto tebe pokrenuti i zapravo napraviti nešto korisno za druge, umesto što sediš i žališ nad svojom sudbinom?

Imaš neke dijagnoze iza kojih se kriješ? Mentalna, fizička, emocionalna stanja koja te u tvojim očima pravdaju?

Još uvek nisi dovoljno dobar za nešto, plašiš se da budeš svetlost da ne bi izneverio porodicu ili prijatelje koji te podsećaju da si bezvredan? Vreme je da stvoriš nova prijateljstva i novu porodicu. Najpre u svojoj glavi. A onda shvati da svakodnevno moraš IZABRATI svetlu stranu života SVAKI put kada ti naiđe mrak.

Ni jedna ti više tehnika ne treba, ničije mišljenje, ni jedan tečaj. Ništa. I onako ne primenjuješ. Ponese te vibracija i padneš za par dana. Zar si toliko slab?

Zar si poverovao u ideju da ZAISTA nešto ne možeš? Zar si zaboravio da si rezultat Stvaralačke Inteligencije koja svetove stvara? Zašto misliš da si manje savršen od bilo koje uzvišene kreacije u ovom svetu?

Preseci sve te uzaludne misli i prekini već jednom sa svojim sebičnim ponašanjem.

Život ti je dat da ga živiš sa zahvalnošću. Diži glavu, razvuci osmeh, ispravi se i uradi nešto sa svojim životom.

Za početak, prekini samom sebi podmetati nogu i život će uraditi ostalo.

Tako je jednostavno.

Samo je pitanje što ćeš odabrati.

Ivor:  pozitivnapsihologija.com

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top