SESTRA NEMA ZAMENU! Podsetnik koliko ste srećni što imate sestru!

pixabay.com

Kuća i porodica

SESTRA NEMA ZAMENU! Podsetnik koliko ste srećni što imate sestru!

Ako ste ikada nekome morali da objasnite kako je to imati sestru, moguće je da ste imali pomalo težak zadatak, jer teško je u nekoliko rečenica nekome objasniti kako je to imati najbolju prijateljicu od rođenja, koja vas razume bolje nego bilo ko drugi

Bez obzira na to bila ona mlađa ili starija od vas, postoje neke istine o sestrama s kojima će se svi koji ih imaju složiti. jer koliko god svaki sestrinski odnos bio jedinstven, postoje neke činjenice koje se protežu kroz svaki taj odnos.

U nastavku zato pročitajte 10 istina s kojima se svaka sestra može poistovetiti:

1. Sestre razmenjuju odeću i stvaraju zajednički fundus garderobe (kako zgodno, zar ne?!)

U nekom trenutku života ormar sestara postaje zajednički jer toliko često pozajmljuju jedna drugoj komade odeće da na kraju ne možete otvoriti sopstveni ormar, a da u njemu ne ugledate barem jednu stvar koja pripada vašoj sestri.

2. Vi ste bliski s njenom najboljom prijateljicom i ona sa vašom

Mnogi od nas na najbolje prijateljice gledaju kao na sestre, a jedan od razloga za to leži u činjenici da su ih naše sestre takođe prigrlile i prihvatile kao članice porodice. Jer vaša sestra zna da vam najbolja prijateljica puno znači i zato je i ona voli.

3. Sestra ponekad može biti naporna, ali njena ljubav nikad ne prolazi

Čak se i najbliskije sestre tu i tamo ne slažu. Ponekad je sestra ta koja radi stvari koje naše živce dovode do ruba, ali na kraju dana i dalje je (beskrajno) volimo. I zato na sestru nikad ne ostajemo ljuti predugo, čak i kada nas najviše iritira.

4. Sestre najbolje čuvaju tajne

Zbog toga što su najbolji čuvari naših tajni, sestre su one od kojih uvek rado tražimo savete o ljubavi, poslu, prijateljstvima… bez straha da će ih proširiti dalje.

5. Sestre jedna drugoj znaju slabe tačke

Svoju sestru toliko dobro poznajete da znate kako od nje da dobijete ono što želite. To može biti daljinski upravljač, njena haljina, palačinke… I to slatko ubeđivanje ima čuvenu „sestrinsku“ čar.

6. Uvek je tu kad vam treba netko za razgovor

Bez obzira na doba dana, sestru možete nazvati ili joj poslati poruku i ona će se javiti čim bude mogla. Sestre su uvek tu da saslušaju i daju najbolje savete i to se nikad ne menja, bez obzira na to kolika vas udaljenost deli ili koliko godina imate.

7. Sestre su tu da pomognu u teškim trenucima

Niko vas ne razume dobro kao sestra. Tu i tamo vas poznaje bolje nego vi sami sebe. Kad god prolazite kroz teške trenutke, sestra je osoba koja tačno zna šta treba da učini i kaže da vam bude lakše. bilo da je to zagrljaj, odlazak u šoping ili na omiljene kolače – sestra UVEK zna…

8. Sestre su jedna drugoj uzor

Nije bitno ko je starija, a ko mlađa sestra – mnogi od nas na sestre gledaju kao na uzore i stavljaju ih na pijadestal, jer sestre su, jednostavno – najbolje i nezamenjive.

9. Ratovi oko kupatila

Tokom odrastanja kupatilo je često uzrok najžešćih svađa, jer uvek se neko predugo tušira, šminka, sprema… To prepiranje oko gluposti na kraju je ipak dobra životna lekcija jer vas pripremi za život s cimerima, a kasnije sa partnerom i decom, a da toga niste ni svesni.

10. Nostalgija

Najbolji deo sestrinstva je činjenica da ste jedna uz drugu od prvog dana i bilo koja stara fotografija, video snimak ili lutka iz detinjstva vraća niz sajnih i toplih uspomena, a sestra je osoba s kojom ih uvek možete podeliti.

Imati sestru, znači imati prijatelja i podršku za ceo život!

Zadovoljna.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top