Ova 3 horoskopska znaka čekaju DANI PATNJE dok je MERKUR u SENCI (do 4. avgusta)

pixabay.com

Lifestyle

Ova 3 horoskopska znaka čekaju DANI PATNJE dok je MERKUR u SENCI (do 4. avgusta)

Svako od nas zna priču o retrogradnom Merkuru – periodu u godini kada nas očekuje neobična i pomalo mračna energija… Ovaj trenutak smo čekali ― Merkur napokon kreće direktno!

Gubljenje stvari, dokumenata, loše odluke, rasprave, nagle promene raspoloženja možda možete pripisati uticaju retrogradnog Merkura, a od 12. jula ova planeta je krenula direktno, ali i dalje osećamo njen uticaj kroz Merkurovu senku.

Da li će nam ovo doneti olakšanje?

Merkur u direktnom hodu je poziv da direktno govorimo o pitanjima kuće, porodice i odnosa koji su bili nestabilni u prethodnom periodu.

Direktni Merkur pozicionirao se u znaku Raka, odnosno znaku Zodijaka koji upravlja majčinstvom, porodicom, kućnim životom, pa čak i intimnim romantičnim vezama.

U fazi senke, Merkur će se kretati kroz Raka od 12. jula do 4. avgusta i pomaže da se foksuiramo na važne stvari i podstiče nas da izaberemo put istine, ma koliko on bio bolan.

Merkur je planeta koja vlada našim mislima i komunikacijama, a u sferi porodice podstiče nas da razmislimo o svojim prethodnim aktivnostima, razgovorima i delima.

Dok je još uvek u svojoj fazi zasenjivanja, Merkur će se kretati kroz znak Raka pomažući da uspostavimo fokus ka tim važnim stvarima i pojašnjavajući da, ovog puta, ne možemo izbeći da govorimo svoju istinu, čak i ako to boli…

Rak je najosetljiviji znak Zodijaka, pa je moguće da će nam bavljenje porodičnim pitanjima u ovom periodu doneti pomešane i teške emocije.

Ipak, Merkur nas podstiče da dobro sagledamo ovo polje odnosa kako bismo ga maksimalno unapredili i prevazišli barijere iz prošlosti.

Mnogi će unaprediti odnos sa majkom, setiti se nekih starih i lepih uspomena i dozvoliti da svaki sukob iščezne. Spremni ste da praštate i tražite oproštaj – spremni ste da živite očišćenog srca.

Merkur u senci i u direktnom hodu može doneti dobre stvari i na polju romantičnih odnosa.

Mnogi parovi u prethodnom periodu prebacivali su jedno drugom greške iz prošlosti, tražili mane kod partnera i razmišljali kakav bi im život bio bez njih.

Sada se energija ljubavi menja. Bićete spremni da otvoreno pokažete svoja osećanja, pronađete kompromis, a neki parovi će se odlučiti za zajednički život.

Sa druge strane, Merkur u senci može biti surov prema onima koji potiskuju istinu i neprijatna osećanja.

Odnosi zemljanih znakova, odnosno Bika, Device i Jarca, mogu biti najugroženiji. Mnogi će saznati lošu istinu o partneru, priznati da su osećanja nestala i krenuti nekim sasvim drugim putem, sami i povređeni.

Ipak, Merkur nam na teži način pomaže da usvojimo nove smernice života koje nas mogu odvesti ka pravoj životnoj misiji.

Videćete – vrata novih mogućnosti i sreće ubrzo se otvore kada zatvorite vrata ustaljenih emocija i zamorne rutine.

LOVESENSA

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top