Tate – ovo nikada nemojte reći svojoj ženi!

Kuća i porodica

Tate – ovo nikada nemojte reći svojoj ženi!

Ne, ne možeš da imaš ni malo privatnosti!

Ako vam je život mio drage tate, uzmite nekoliko godina apstinencije od ovakvih pitanja

Osim što mame vuku veći deo obaveza vezanih uz domaćinstvo i decu dodatno im se kosa na glavi digne kada muž, onako bez razmišljanja, izuzsti te slavne rečenice kojima jasno daje do znanja da nema pojma koliko je majčinstvo uopšte teško. Kao da mamama nije dovoljno imati sve te silne obaveze pa još mora slušati „pametnog“ muža kako se iščuđava svemu onome što mama uradi, ne uradi ili samo iskaže svoju zabrinutost i nezadovoljstvo.

Ako vam je život mio drage tate, uzmite nekoliko godina apstinencije od ovakvih pitanja jer ako već niste spremni da pružite svojim suprugama i majkama vaše dece potpunu podršku koja uključuje vaše ruke i vašu angažovanost, onda se klonite i ovakvih misli. A kamoli da ih kažete na glas.

Svaki tata barem jednom (nedeljno) izusti baš nešto poput ovoga:

1. Mogu li ja ovde imati malo privatnosti?

Da se ​​niste usudili da tražite tako nešto! Mama to nema čak ni u WC-u.

2. To je mamin posao!

Osim ako ne pričate o dojenju, sve ostalo nije mamin nego zajednički posao!

3. Šta si ti radila ceo dan?

Da vam nikada nije palo na pamet da pitate ovako nešto svoju ženu kada se vratite s posla i zateknete klasičan porodični haos i naravno – da vam ne bi palo na pamet da kažete da sada idete da se odmorite jer ste se na poslu strašno umorili. Mama je inače do sada samo spavala – aha – umorilo ju je samo nabrajanje svega što je do tada uradila!

4. Opet čušpajz za dva dana?

Možeš se kladiti da će te to dočekati i sutra!

5. Izgledaš umorno.

Ma nemoj mi reći – pa stvarno ne znam kako!

6. Daj nemoj se toliko brinuti!

Aha. Kada se malo više uključiš onda ću deo brige prebaciti na tebe. Razumeo?

7. Gde su moje čarape?

Uz sve što se od žene očekuje u jednom porodičnom domaćinstvu apsolutno je nelogično tražiti i da brine o stvarima svog odraslog muža. Zar zaista mislite da se i o vama moraju brinuti kao da ste deca? Ako ništa drugo, onda barem budite toliko zreli da sami brinete o svojim čarapama. Pogotovo nakon što ih je žena pokupila s poda, oprala i složila na mesto gde stoje već godinama.

8. Našoj deci treba bolja disciplina

via GIPHY

Savršeno što si primetio, zanima me koliko će još godina proći dok konačno ne počneš nešto i da radiš po tom pitanju.

9. Čekaj, zašto nisi …?

Nazvala moju mamu, rezervisala ulaznice za bioskop, ugovorila pregled kod zubara, kupila vodicu za usta, podsetila me da danas imam dan s društvom, stavila novu rolnu wc papira …. ne znam – možda nisam stigla ili se nisam setila. Zaista baš i o svemu tome moram brinuti ja?

10. Ma sve je okej

Dete je počelo da kašlje, dete je iz škole došlo jako loše volje, dete već danima nema stolicu… i sve što mama želi je da deo brige oko takvih problema podeli s tatom, da pokušaju zajednički da dokuče kako da reše problem, ali tata samo nonšalantno odmahne rukom i kaže „ma sve je okej!“. Ne, nije okej, uradi nešto molim te i ti!

Bebac

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top