TUGA U NIŠU Porodila se trudnica koja je bila na respiratoru, BEBA PREMINULA

pixabay.com

Lepota i zdravlje

TUGA U NIŠU Porodila se trudnica koja je bila na respiratoru, BEBA PREMINULA

Trudnica stara 27 godina iz okoline Niša koja je već danima na respiratoru zbog sumnje na kovid, porođena je danas carskim rezom zbog pogoršanja stanja, ali je novorođeni dečak preminuo nedugo nakon što je došao na svet, saznaje “Blic”.

– Konzilijum lekara danas je doneo odluku da trudnica koja je u 31. nedelji bude porođena carskim rezom u 10.30 časova, s obzirom na to da joj se opšte stanje pogoršalo. Rodila je dečaka, on je spontano prodisao, ali vrlo brzo nakon toga imao je pad saturacije, stanje se pogoršalo, pa je intubiran. Međutim, i pored svih mera reanimacije lekari nisu uspeli da se izbore za njegov život. Preminuo je u 11.50 časova – kaže za “Blic” prof. dr Anđelka Slavković, pomoćnik generalnog direktora KC Niš za dečje klinike i direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju.

Prema njenim rečima, nakon porođaja, trudnica je vraćena na respirator i trenutno je u stabilnom stanju. Ona ima obostrano zapaljenje pluća, ali je, kako saznajemo, sve vreme bila negativna na testovima.

-I serološki i PCR testovisu bili negativni, ali je njeno teško opšte stanje usmerilo lekare ka sumnji na kovid. Ona ima obostrano zapaljenje pluća i od strane infektologa je usmerena bila ka kovid centru zbog kliničke slike i opšteg teškog stanja, objašnjava prof. dr Slavković.

Druga trudnica iz Vranja stara 34 godine koja je u šestom mesecu trudnoće i koja je od pre nekoliko dana na respiratoru, trenutno je stabilno. Ona je takođe negativna na testovima, ali njeno teško opšte stanje i obostrano zapaljenje pluća ukazuju na sumnju na kovid, zbog čega je prvo lečena na Klinici za plućne bolesti, nakon čega je prebačena u novi Klinički centar gde se sada nalazi na Klinici za anesteziju.,

Treća trudnica stara 26 godina u petom mesecu trudnoće iz Kuršumlije ima blaže tegobe i nije ni na respiratoru niti prima kiseonik. Njeno stanje je takođe stabilno. Trudnica iz Kuršumlije je pozitivna na kovid što je potvrđeno PCR testom.

Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top