Doktor o slučaju preminule porodilje koja je bila na respiratoru: „Njeno stanje se od prijema POGORŠAVALO“

Printscreen

Lepota i zdravlje

Doktor o slučaju preminule porodilje koja je bila na respiratoru: „Njeno stanje se od prijema POGORŠAVALO“

„Jutros u 8.55 lekari Kliničkog centra izgubili su višenedeljnu bitku za život trudnice (27), koja je pod sumnjom na infekciju Covid-19 primljena u KC, njeno stanje se od prijema pogoršavalo tako da je u jednom trenutku zahtevala mehanički ventilaciju“, kaže za „Blic“ direktor Klinike za anesteziju i reanimaciju prof.dr Radmilo Janković.

Janković kaže da su lekari danas, nažalost, izgubili višenedeljnu bitku za život porodilje (27) iz Okoline Niša. Nesrećna žena izdahnula je dan nakon što su je lekari porodili i nakon što je i njena beba preminula…

Kako objašnjava dr Janković, porodilja je poslednjih nedelju dana bila u intenzivnoj nezi gde su ona i beba bile na 24-časovnom monitoringu, praćena od strane akušera i intezivista.

– Kolegijum lekara GAK-a juče je doneo odluku da je, zbog pogoršanja stanja ploda, neophodno uraditi carski rez. Nažalost posle porođaja carskim rezom, beba je doživela srčani zastoj i uprkos dugotrajnoj reanimaciji ona je preminula. Stanje majke je i pre samog porođaja bilo kritično, sem pogoršanja gasne razmene, bolest je dobila i sistemski karakter i nažalost jutros u 8.55 lekari su izgubili bitku za njen život – rekao je dr Janković i dodao da „ovim putem želi da izrazi saučešće porodici“.

On je dodao, s obzirom na to, da je veliko interesovanje javnosti, kod porodilje nije potvrđen pozitivn nalaz na kovid-19, a KC Niš je pokrenuo standardnu procedure za ovakve procese te će komisija sastavljena od lekara Medicinskog fakulteta izvšiti unutrašnnji stručni nalog, a telo je poslato na obdukciju kako bi se i potencijalno utvrdio tačan uzrok smri.

Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top