Jedinih 8 komada koji su potrebni ženi (FOTO)

Moda

Jedinih 8 komada koji su potrebni ženi (FOTO)

Nikada ne iz mode, i kada im dodate malo ličnog pečata, nema šanse da uvek ne izgledate perfektno

Osnovni modni komadi dobili su ovakav epitet jer bi baš svaka žena trebalo da ih ima. Razlog tome jesu brojne odevne kombinacije koje se na njima zasnivaju, a koje su prikladne za svaku priliku i svako godišnje doba.

Nikada ne iz mode, i kada im dodate malo ličnog pečata, nema šanse da uvek ne izgledate perfektno, a pritom štedite novac jer nema potrebe da stalno kupujete novu garderobu, već nadograđujete staru.

Predstavljamo vam ideje kako da od osam osnovnih komada garderobe napravite čak 33 različite odevne kombinacije:

1. Mala crna haljina

Da bi bila prikladna za baš svaku priliku, mala crna haljina mora da bude bar srednje dužine, nikako mini. Istu haljinicu možete nositi na proleće i jesen – uz kardigan prebačen preko i plitke čizme sa štiklom, ali i sa duksom i patikama. za opuštene šetnje, prebacite preko male crne haljine teksas jaknu, obujte patike i razbijte monotoniju torbicom ili rancem u jarkoj boji. Kada je prilika svečana, obujte salonke i ponesite elegantnu pismo tašnu. Kako se godišnja doba smenjuju, varijacije postaju još brojnije, pa maloj crnoj haljini na leto možete da dodate vesele detalje, raznobojne sandale…

2. Pulover

 

Još jedan komad idealan za svaku priliku i kombinaciju – nosite ga uvučenog u farmerke, lepršavu ili elegantnu suknju… Uz obuću po želji prilagodite kombinaciju prilici.

3. Crne helanke

U zavisnosti od prilike, udobne crne helanke su savršen pomoćni komad za najrazličitije kombinacije uz dugačku majicu, elegantnu košulju, džemper…  

4. Blejzer

Blejzer savšrenog kroja odlično će se uklapati kao završni detalj svake kombinacije, bilo da su u pitanju elegantne pantalone i bluza ili košulja, suknja, farmerke, čak i helanke… Sve što vam treba jeste malo kreativnosti.

5. Špicaste salonke

Jedne iste salonke takođe možete da nosite u milion prilika, samo gledajte da štikla bude praktične visine i da lako možete u njima da izdržite ceo dan. Takve cipele možete da uklopite i sa farmerkama i sa svečanim haljinama.

6. Oksfordice

 

Dobar par kvalitetnih oksfordica služiće vam godinama, najpre zato što se mogu nositi u svim prilikama. Osim što su kao ravna obuća praktične za svaki dan i svaku kombinaciju, možete ih lako uklopiti u elegantnije autfite uz suknje, haljine i klasične pantalone. Samo gledajte da same oksfordice budu klasične i ne previše upadljive – na primer, dovoljno je da budu crne i lakovane.

 

7. Kožna jakna

Neprolaznost ovog komada ne treba ni objašnjavati. Savšren završni detalj za sve moguće odevne kombinacije, od haljina do farmerki i bluza najrazličitijih dezena i stilova.

8. Kombinezon

Još jedan večni komad koji je moguće kombinovati na milion načina i u bezbroj prilika – uz teksas ili kožnu jaknu, bilo koju obuću, blejzer tokom proleća i jeseni…

Pustite mašti da vas vodi i sigurno ćete od onoga što već imate u ormaru uspeti da napravite najmanje 33 odevne kombinacije!

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

Popularno

To Top