Bojana i Nikola Rokvić: Umesto skupog letovanja, porodični vikend u srcu grada (foto)

Printscreen/Instagram

Poznati

Bojana i Nikola Rokvić: Umesto skupog letovanja, porodični vikend u srcu grada (foto)

Decu uče pravim vrednostima

Bojana i Nikola Rokvić čitavu deceniju neguju ljubav. Roditelji su dvoje preslatke dece, Simeona i Leone, a njihova porodica primer je sloge, ljubavi i razumevanja. Kao roditelji trude se da svoje mališane već sada nauče pravim vrednostima.

View this post on Instagram

Divno li je sve što je od Tebe!

A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic) on

Njih dvoje su pravi primer istinske ljubavi, a na svojim profilima na „Instagramu“ dele bajkovite fotografije svoje porodice, koja odiše stabilnošću i srećom.

Ovog puta Bojana i Nikola Rokvić podelili su fotografije jednog porodičnog izleta, na koji su poveli i mališane.

‒ Znam da se dosta toga neće sećati, ali takođe znam da sve zanimljivosti i ono što ih u momentu oduševi i raduje jesu emocije koje ostaju duboko urezane i koje su baza i postavka za srećan i pozitivan život. Zato ne verujem u ono mali su, neće se sećati, i baš zato mi svoju decu vodimo svuda ‒ napisala je Bojana na svom „Instagramu“.

Porodica je iskoristila vikend da nakratko pobegne iz gradske vreve i provede dan u prirodi. Oni su posetili Botaničku baštu „Jevremovac“, koja nosi simbolično ime jer ju je kralj Milan dobio na poklon od svog dede.

Ovo čarobno mesto posebno je oduševilo malu Leonu, istakla je ponosna mama.

‒ Juče smo posetili Botaničku baštu „Jevremovac“ koja nosi ovo ime u znak sećanja na imanje koje je kralj Milan Obrenović dobio od svog dede Jevrema i kasnije ga poklonio državi. Decu smo sada prvi put vodili, a Leni se dopao staklenik i kaktusi, posebno kaktus „starac“ koji je mekan i ne bode.

I Nikola je na svom nalogu podelio oduševljenje.

‒ Kakvo nestvarno mesto u srcu Beograda ⁣‒ napisao je.

Kao roditelji, Bojana i Nikola veoma su posvećeni i važno im je da na svoju decu već sada prenesu prave vrednosti.

– Sa Leonom nisam imala nikakvu pomoć, naši roditelji su je samo povremeno čuvali. Kad je došlo drugo dete, mislila sam da takođe sve mogu sama jer sam već iskusna. Međutim, ubrzo sam shvatila da je to nemoguće, jer bilo je situacija kad nisam znala na koga pre da obratim pažnju, posebno kad je Simeon počeo da puzi i hoda. Jednostavno, bilo je neophodno da neko pazi samo na njega, jer i starije dete ima svoje potrebe i očekuje da mu se posvetiš. Sad je sve lakše, on je već veliki dečkić, pravo malo spadalo koje juri na sve strane. Pokušava svašta, vrlo je maštovit, za razliku od sestre koja lepo ume i sama da se zabavi ‒ rekla je Bojana u intervjuu koji su ona i Nikola nedavno dali za magazin „Gloria“.

View this post on Instagram

Ovih dana ne pišem mnogo na temu svega što se dešava oko nas, ne zato što nemam mišljenje ili ne želim da ga podelim, već zbog toga što više ni sama ne znam šta da mislim.. Prepliću se razne misli, teorije, pozitiva i negativa.. Verujem da smo svi u sličnom problemu.. Verujem da je sve više onih koji gube svoje bližnje i drage osobe.. Nikada nije bilo neizvesnije vreme (hajde da kažem u modernijem dobu).. A i ratove smo preorali! Ali se nekako znalo ko je na sigurnom a ko ne.. Sećam se tatin jutarnjih poziva (koji je bio dobrovoljac u PVO) i olakšanje da je dobro, pa i to je trajalo par meseci… A šta nas sada čeka, koliko dugo ćemo se brinuti za nas i naše bližnje i koliko će još tuge biti medju nama zbog onih koji su nas napuštaju… Kada će nastupiti taj divni osećaj olakšanja? Ako je ovo sve zaista ljudskih ruku delo, onda stvarno ne zaslužujemo da opstanemo kao vrsta… Duboko u sebi osećam ogroman bes zbog svih nepravdi nanetih poslednjih par meseci i opet jedino u šta mogu da se uzdam je to da je ovo jedan mali prolazni segment naših večnih života.. Zato, ako ni zbog čega drugog, probudimo ljudskost u sebi, sada nam je najpotrebnija ❤️

A post shared by Bojana Barovic (@bojanabarovic) on

– Stroži sam roditelj, jer je malo bez veze da Nikola trenira strogoću kad dođe kući predveče. Ali kad ima vremena i kad smo zajedno čitav dan, onda je to druga priča. Ovako se uveče obično igra sa njima, čita im priče, dok ja predstavljam autoritet. To mi je veoma važno. Ne bih volela da osete strah, ali neophodna je određena doza strahopoštovanja, baš kao i discipline. Deca moraju da znaju šta se može, a šta ne ‒ dodala je ona.

Iako su veoma posvećeni roditelji, trude se da povremeno izdvoje vreme za sebe i svoj odnos, što je veoma važno za njihovu dugogodišnju ljubav.

– Uspevamo da se ponekad posvetimo i sebi, ali to se ne dešava često. Obično tada odemo na ručak ili večeru. Volimo da provodimo vreme s mališanima i veoma nam je važno da oni osete da smo za njih uvek tu. Da izgrade emotivnu stabilnost. Ne razumem roditelje koji ostavljaju decu dadiljama i drugim osobama na čuvanje da bi oni živeli život. Nama dvoma prija da se katkad odvojimo, ali zaista uživamo sa našom decom i trudimo se da i oni uživaju sa nama.

Hellomagazin.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top