Patriotski potez Miloša Bikovića dirnuo celu Srbiju: Sav honorar od „Košara“ poklanjam porodicama nastradalih

Printscreen

Poznati

Patriotski potez Miloša Bikovića dirnuo celu Srbiju: Sav honorar od „Košara“ poklanjam porodicama nastradalih

Veliki potez….

Iako je snimanje filma i serije „Košare“, za koje je scenario napisao Đorđe Milosavljević a režira ih Balša Đogo, tek na početku, vlada veliko interesovanje. Priča je bazirana na svedočanstvima vojnika koji su se hrabro borili u istoimenoj bici, koja se dogodila 1999. godine, kada su vojnici SR Jugoslavije u Karauli Košare napadnuti od strane OVK i NATO jedinica koje su bombardovale teritoriju SR Jugoslavije.

Košare

Popularni glumac Miloš Biković, koji je deo projekta, odlučio je da svoj honorar prosledi porodicama poginulih vojnika.

-Informacija je tačna. Postoje neka dobra dela koja se čine u tajnosti. To je zato da se ne bi čovek gordio i kako ne bi isticao da je on dobar, ali postoje i neka dobra dela koja se čine javno kada se time upućuje neka poruka. Ja ne krijem ovo delo zato što želim da ljudi koji su se pre dve decenije borili za našu zemlju i koji su dali svoje živote i zdravlje, koji su učinili veliku žrtvu za naš dom, da oni znaju da se njihov podvig pamti i poštuje i da smo im na tome zahvalni. Mogu samo da zamislim kroz šta su oni prošli. Mogu da kažem, bez želje i prava da se poredim na bilo koji način sa junacima, da se danas nastavlja njihova borba ali danas, ona je druge vrste, borbena linija je na televizijama, u novinama, na platformama, u knjigama, na ekranima, to je kulturološki, informacioni rat, gde posledica poraza nije gubitak života već gubitak duše i smisla, gde je jedan od mnogih neprijatelja zaborav. Ekipa filma i serije, radom na ovom projektu „Košare“ bori se protiv njega, da taj veličanstveni podvig naših junaka dobije svojevrsni spomenik – izjavio je Miloš Biković.

Na pitanje da li je već imao priliku da se upozna sa porodicima poginulih heroja, glumac kaže:

-Nisam stupio u kontakt sa porodicama poginulih vojnika, ali sam imao kontakta sa preživelim vojnicima koji su učestvovali na Košarama. Mnogo znači kada neko ko je to preživeo može da bude na snimanju i pomogne svojom ekspertizom – ističe umetnik.

Alo

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top