Teškoj borbi glumice protiv opake bolesti ne vidi se kraj: Užasno se plašim, ali ne gubim nadu da ću na kraju pobediti!

Printscreen/Instagram

Poznati

Teškoj borbi glumice protiv opake bolesti ne vidi se kraj: Užasno se plašim, ali ne gubim nadu da ću na kraju pobediti!

Zvezda najpopularnije serije 90-tih vodi borbu za život, a vesti koje je skoro dobila – ne ohrabruju…

Šenon Doerti je publici sa naših prostora najpoznatija po ulozi u američkoj seriji Beverli Hils, jednoj od najpopularnijih serija te decenije! Iako je i pre i nakon toga glumila i u drugim serijama i filmovima, popularnost je stekla kao simpatična tinejdžerka Brenda Volš.

Glumica već godinama ima ozbiljne zdravstvene probleme, a sve je počelo još 2015. kada joj je dijagnostifikovan rak dojke.

Napori lekara da je izleče bez mastektomije ili agresivnih tretmana nisu bili bili uspešni jer se rak proširio na limfne čvorove. Zbog toga, glumica je prošla brojne tretmane i terapije, uključujući mastektomiju, hemoterapiju, zračenje i operaciju. 2018. godine objavljeno je da je izlečena. Rak se povukao nakon agresivnih tretmana i njeni nalazi su bili „čisti“.

Neko vreme bila je mirna, ali rak se ponovo vratio pre oko godinu dana. Informacija da Šenon ima kancer u četvrtoj fazi isprva je držana u tajnosti, a glumica je o tome progovorila javno tek početkom ove godine.

Šenon Doerti otvoreno govori o izazovima sa kojima se suočava

Gostujući u jednom TV programu, Šenon Doerti podelila je svoja osećanja i razmišljanja sa širim auditorijumom. Priznala je da se često pita zbog čega se teška bolest javila baš kod nje i otkrila da zbog svega oseća veliki strah. Pa ipak, Šenon nastoji da ostane pozitivna i nada se da će još jednom uspeti da pobedi opaku bolest.

Četvrta faza karcinoma podrazumeva postojanje metastaza i rak više nije lokalizovan na samo jednom mestu (u dojci). Cilj lekara je da njeno opšte stanje bude što stabilnije, da se uspori rast tumora i poboljša kvalitet života. Glumica se okrenula zdravoj ishrani, a na mukotrpnom putu podršku joj pružaju prijatelji i porodica.

Statistika, nažalost, nije na Šeroninoj strani, jer kada je u pitanju četvrti stadijum karcinoma dojke, veoma je malo toga što se za pacijenta može učiniti. Ali, ona ne gubi nadu i možemo slobodno reći da je inspiracija mnogima u borbi sa ovom opakom bolešću!

Pojedine emotivne momente ona objavljuje na svom profilu na Instagramu.

Nedavno je objavila selfi motivišući fanove da ostanu kod kuće tokom pandemije COVID-19, kako bi zaštitili one sa oslabljenim imunitetom (uključujući pacijente obolele od raka poput nje).

(Stil.kurir.rs/Lepota&Zdravlje)

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top