Očekuje nas predivna kiša zvezda padalica – Kada u čarobnoj julskoj noći treba da zamislite želju

pixabay.com

Lifestyle

Očekuje nas predivna kiša zvezda padalica – Kada u čarobnoj julskoj noći treba da zamislite želju

Uskoro nas očekuje čarobna kuiša meteora – obavezno zamislite želju!

Zvezda padalica je simbol sreće i lepih želja, a tako retko imamo priliku da je vidimo na nebu, pomislimo nešto lepo i uputimo zvezdama pravu proruku našeg srca. Ovog meseca nas očekuje zvezdani pljusak Delta akvaridi u noći između 28. i 29. jula.
Krajem meseca, odnosno 28. jula, očekuje vas vrhunac metorskih kiša. Možete ih posmatrati sa dvogledom ili teleskopom, a mnoge zvezde padalice možete videti i golim okom. Najbolje je da posmatrate nebo pre ponoći i tako pogledom „ulovite“ svoju zvezdu padalicu.

Najbolje je da posmatrate kišu zvezda padalica iz prirode, na mestu gde vam je otvoren pogled ka nebu i ne zaboravite da zamislite želju za svaku zvezdu padalicu koju ugledate.

Kiša meteora, u narodu poznatija kao „zvezde padalice“, je jedan od najsjajnijih i najinteresantnijih astroloških dešavanja. Događa se nekoliko puta godišnje, u intervalima, međutim, kako je tokom leta nebo najvidljivije i najvedrije, tada mnogi prisustvuju ovom fantastičnom događaju.Naravno, meteorske „pljuskove“ ne vide svi jednako na našoj planeti, i to zavisi od toga na kojoj se hemisferi nalaze. Takođe, kada je reč o ovoj nebeskoj atrakciji, posebna pažnja treba da se posveti uticaju Meseca i period kada se događaj realizuje.

Infpult

 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top