Čiz kejk od bresaka i manga: Kombinacija ukusa od koje zastaje dah! (RECEPT)

pixabay.com

Kuća i porodica

Čiz kejk od bresaka i manga: Kombinacija ukusa od koje zastaje dah! (RECEPT)

Ovaj lagani letnji kolač u kombinaciji sa mangom i breskvama je naprosto neodoljiv.

Potrebni sastojci:

Za fil

slatka pavlaka – 500 ml
krem sir neutralni – 400 grama
sveže mleko – 80 ml
želatin- 6 listova
mango – 1/2 voćke
šećer – 120 g

Za koru

keks sa maslacem – 200 g
maslac 125 g

Za preliv

mango – 1/2 voćke
breskve – 1 komad, velika, zrela
šećer – 3 – 4 supene kašike
želatin – 2 lista

Priprema:

Sameljite keks u blenderu ili smrvite oklagijom, tako što ga stavie u čistu najlon kesu i prelazite preko, pritiskajući jako oklagijom. Rastopite maslac i pomešajte sa keksom. Rasporedite u kalup za čiz kejk, lagano pritiskajte kašikom. Stavite u frižider.

Stavite pavlaku na vatru, dodajte mleko i šećer i čim tečnost provri stavite krem sir i mešajte dok se ne rastopi. Da bi smesa brže postala homogena možete koristiti žicu, da bi bilo brže.

Skinite sa vatre i ostavite na kratko, dok za to vreme potapate želatin prema uputsvu za upotrebu (obavezno u hladnoj vodi). Stavite ga u smesu i promešajte. Rastvara se odmah. Nikad ne stavljajte želatin u vrelu tečnost zato što može izgubiti svojstva.

Stegnut čizkejk prelijte filom od manga i bresaka. Ispasirajte dve vrste voća i rastvorite šećer u pireu. Količina je odokativna, zato što zavisi koliko je voće slatko, zato probajte i procenite, dodajte više ili manje.

Ponovo potopite listove želatina u hladnu vodu (kod mene bude za 2-3 minuta). Ugrejte malo vode (ne treba da provri) i rastopite želatin u njoj. Sipajte u smesu od voća i promešajte.

Stavite tanak sloj voćne smese preko čiz kejka i ponovo stavite u frižider da se želatin stegne. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata pre služenja.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top