Jovana Joksimović: „Kad bi žene MANJE OSUĐIVALE JEDNA DRUGU“, a onda je tim povodom i Nataša Bekvalac imala šta da kaže

Printscreen/Instagram

Poznati

Jovana Joksimović: „Kad bi žene MANJE OSUĐIVALE JEDNA DRUGU“, a onda je tim povodom i Nataša Bekvalac imala šta da kaže

Već danima je na Instagramu aktuelan izazov u okviru kog žene crno-belim fotografijama daju podršku jedna drugoj, a sa domaće javne scene među prvima su se priključile Jovana Joksimović i Nataša Bekvalac.

Izazov je pokrenut kao ideja da su sve žene jednake, da boja kože nije važna, te da je žena kao biće prelepa i da niko ne bi trebalo da je ubedi u suprotno. Ovim povodom Jovana Joksimović ima važnu poruku.

– Kada bi žene manje osuđivale, procenjivale i ocenjivale jedna drugu, ne bi bilo jednostavno ugroziti neku od njih – rekla je voditeljka za „Alo“.

Sa njom se slaže i Nataša.

– Uvek sam govorila da žena ženi ne sme i ne može da bude vuk. Svaka od nas je svoja, jedinstvena i snažna, ali moramo biti ujedinjene kada je međusobna podrška u pitanju. Crno-bele fotografije na Instagramu predstavljaju solidarnost sa žrtvama femicida uzrokovanog porodičnim nasiljem u Turskoj, ali situacija kod nas nije ništa bolja. Ovakve akcije služe da se skrene pažnja ljudi i upali alarm na stravičnu pojavu u društvu koja odnosi sve više ženskih života u patrijarhalnim sredinama – navela je Bekvalčeva za pomenuti medij.

Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top