10 lekcija koje smo naučili od Džeki Kenedi

wikipedia

Lifestyle

10 lekcija koje smo naučili od Džeki Kenedi

Svileni jastuk, bogate arome, odelo od tvida, besprekoran stil i lagana šminka.

Nosila je rukavice i šešire (iako kažu da joj se nisu baš dopadali), nije se plašila midi dužine i crvenog ruža za usne – a istovremeno je izgledala elegantno i suzdržano.

Ona u svom arsenalu nema komplikovane tajne za negu – i bila je spremna da ih deli.

Otkrivamo čemu nas je naučila Džeki Kenedi.

TRETIRAJTE RUŽ ZA USNE KAO MODNI DODATAK

Teško možete zamisliti prvu damu sa jakom šminkom – Žaklina to nikad nije radila. Ali istovremeno, volela je sjajne ruževe, birajući ih tako da se slažu sa njenim haljinama i odelima. Njene omiljene nijanse su crvena i ružičasta.

SPAVAJTE NA SVILENOJ JASTUČNICI

Piter Lamas, stilista koji je sarađivao sa Žaklinom kaže: „Uvek je spavala na svilenim jastučićima ili bi vezala svileni šal oko glave. Pamučna posteljina zaista utiče na kvalitet kose: postaje krhka i lomljivija, dok je svilena posteljina održava glatkom.

OČISTITE DOBRO KOŽU

Džeki Kenedi je stalno putovala po svetu – i naravno, isprobala razne proizvode za negu lica. Ali najviše od svega volela je sapun Dead Sea Mud Soap – Erno Lazlo, kojim se umivala. Sadrži blato Mrtvog mora, posebno bogato mineralima (kalcijum, magnezijum, kalijum), zrnca soli za piling kože i prirodna ulja. Tvorac brenda je dermatolog Erno Laszlo. Žaklina je bila njegov odani klijent.

PRONAĐITE SVOJ PARFEM

Džeki Kenedi je volela mirise, ali jedan od njenih favorita bio je Lovely Patchouli 55 House of Krigler. To je senzualna duboka kompozicija sa notama ambera i bergamota, pačulija i kože. Takođe je nosila Jou parfem, Jean Patou.

BRINITE O OBRVAMA

Žaklina je bila perfekcionista – pogotovo kada je bila u pitanju lična nega i šminka. Posebno je pažljivo brinula o obrvama: naglašavala ih je olovkom, češljala ih i postizala blago zakrivljen oblik.

NOSITE MARAME I TAMNE NAOČARE

Idealna prva dama takođe je volela opuštene vikende kada je umesto pažljivog stajlinga mogla sebi da priušti samo svileni šal preko glave (favoriti su Hermes). A ako zaboravite na šminku – velike tamne naočare su spas.

INVESTIRAJTE U KVALITETNU KREMU ZA LICE

Prva dama je kritikovana u javnosti kada se pojavila fotografija na kojoj je u drugom stanju sedela sa cigaretom. Njena koža je patila zbog ove loše navike, pa se ona oslanjala na bogate hidratantne i negujuće kreme za lice kako bi spasila kožu od dehidracije i loše boje. Jedan od njenih favorita bila je krema za lice – Phormula 3-9 Repair Cream istog brenda kao i sapun, Erno Lazlo. Kombinovala je kremu sa uljem za lice.

KORISTITE ULJE ZA LICE

Kenedi je na svom licu koristila još jedan proizvod Erno Lazlo, što i ne čudi s obzirom da je bivša prva dama bila klijent poznatog dermatologa. Njeno omiljeno ulje za lice bila je rana verzija Phelityl Pre Cleansing Oil ulja za čišćenje, koje se i danas može kupiti.

KORISTITE ULJE DA BISTE ZAŠTITILI KRAJEVE KOSE

Kosa Žaklina Kenedi bila je stalno izložena suncu, kao i tretirana raznim proizvodima za stilizovanje. Stilista, Piter Lamas, savetovao je svakodnevno nanošenje ulja na krajeve kose radi dodatne zaštite i hidratacije.

LEP TEN

S godinama, Žaklina je na koži imala fleke i pege od sunca – to je rezultat čestih odmora u Francuskoj i Grčkoj. Da bi sakrila neujednačen ten, Žaklina je koristila najlakše tečne pudere koji bi samo malo sakrili manje nesavršenosti.

harpersbaazar.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top