Ukusno, a ne goji: Rolnice od plavog patlidžana

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Ukusno, a ne goji: Rolnice od plavog patlidžana

Ako niste bili ljubitelj ovog povrća, sada ćete ga sigurno zavoleti

Ako plavi patlidžan iskombinujete sa mlevenim mesom i krem sirom, kao i povrćem koje sadrži puno vlakana i malo kalorija, dobićete zdrav obrok koji ne sadrži previše kalorija.

Otkrivamo vam recept za preukusne rolnice od plavog patlidžana, koje će postati vaše novo omiljeno letnje jelo.

Potrebni sastojci:
– 2 veća plava patlidžana
– so
– 50 g pirinča

– 2 glavice luka
– 3 čena belog luka
– 50 g paradajz pirea
– 150 g mlevenog mesa
– 5 kašika maslinovog ulja
– biber, čili, so, bosiljak
– 3 kašike krema sira
– 100 ml belog vina

Priprema:

Isecite patlidžan na tanke kriške, posolite i ostavite da pusti vodu kako ne bi bio gorak. Za to vreme skuvajte pirinač. Propržite na ulju seckani crni luk, beli luk, meso – pa dodajte sve začine. Umešajte sir, oceđen skuvani pirinač i paradajz pire.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Posušite patlidžan, pa na svaku šnitu stavite po malo fila. Umotajte rolnicu, pričvrstite čačakalicom i naređajte u odgovarajuću posudu. Nalijte vinom i pecite oko 20 minuta.

Telegraf.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top