Zašto bi uvek trebali govoriti samo istinu!

pixabay.com

Lifestyle

Zašto bi uvek trebali govoriti samo istinu!

Većina nas povremeno koristi laži kako bismo izbegli teške situacije ili sakrili svoja osećanja ili namere. Međutim, laganje uvek ima cenu, dok je istina neprocenjiva. Evo nekoliko razloga zbog kojih biste trebali uvek govoriti istinu.

Istina će uvek izaći na videlo tako da laganjem samo kupujete vreme i verovatno će biti gore kad se sazna da ste lagali. Osećećete se bolje ako ste iskreni i otvoreni. Drugi će moći da vam veruju, a poverenje je osnova svakog odnosa.

Drugi će tražiti vaš iskren savet i mišljenje. Nećete morati pamtiti i održavati mrežu laži. Jedna laž obićno dovodi do više laži kako bi se prikrila početna laž, stvarajući začarani krug. Laganje je jednostavan izlaz, a kada ste iskreni, učite rešavati teške situacije i rasrete kao osoba.

Kako izbeći iskušenje laganja?

Stisnite petlju: iskrenost je teža inače se ne bismo okrenuli laganju. Skupite hrabrosti i izađite sa istinom, drugi će je ceniti.

Poduprite se istinom: drzite se istine bez razmišljanja o svim mogućim negativnim ishodima.

Imajte vere u druge ljude: obično pretpostavljamo da oni neće shvatiti ili prihvatiti istinu.

Stavite se u položaj druge osobe: da li biste radije da vas lažu ili da vam govore istinu.

Pripremite sebe i svoje reči: biti iskren ne znači biti nepristojan. Razmislite o tome šta i kako ćete reći. Morate postupiti diplomatski i biti ljubazni kako nebi povrijedili osećanja drugih ljudi.

Uverite se da je bolje biti iskren: Ako u to ne verujete, okrenućete se lažima čim situacije krene negativno.

Gledajte na to kao na priliku za razvoj: Otvorena i iskrena komunikacija dragocene su veštine važeg ličnog i profesionalnog života. Svaka situacija u kojoj možete vežbati čini vas boljom osobom.

Info Pult / Branka.G

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top