Želim ljubav koja vraća veru u večnost

pixabay.com

Ljubav i seks

Želim ljubav koja vraća veru u večnost

Danas kad sam ušla u stomatološku ordinaciju primetila sam jednog starijeg čoveka koji je sedio u čekaonici. Bio je jako ljubazan i započeo je razgovor sa mnom.

Kratko smo razgovarali, a nekoliko minuta kasnije on je ustao i otišao do recepcije i pitao. “Kako je moja Janice?”

Nasmešila sam se. Pomislila sam, čoveče ovo je stvarno diriljivo. On je čekao svoju suprugu. Mene je muž poslao solo na pregled, za koji svaki put imam osećaj kao da idem na lomaču, dok ovaj čovek nestrpljivo čeka da ponovo vidi svoju ženu.

Otišao je do nje, samo da bi joj vratio osmeh na lice, i ponovo se vratio u čekaonicu. Kada je završila, vrata su se otvorila a on je odmah ustao kako bi zakazao njen sledeći termin. Pružio joj je naočale i torbu. Zapisao je njen sledeći termin i poljubio je u čelo. Rekao joj je koliko je ponosan na nju i da će je za nagradu odvesti na večeru u njen omiljeni restoran.

Dok sam ih posmatrala kroz prozor, videla sam kako joj je otvorio vrata od auta i pomogao da sedne. Koliko je samo čista ta ljubav, zar ne? Osećala sam čast što sam samo bila u njihovom prisustvu. Skrenula sam pogled i bila sam sigurna da su oni već krenuli na svoj veseli put. Međutim, on se vratio unutra. Tražio je stomatologa i pitao ga može li jesti, šta može jesti i može li on nešto učiniti kako bi se ona osećala bolje.

Sigurna sam da sam izgleda smešno sa svojim džinovskim osmehom, diveći se ovom srdačnom čoveku. Ali se jednostavno nisam mogla suzdržati. Bilo je prelepo.

Moja anksioznost zbog stomatološkog pregleda je potpuno nestala. Bila sam presrećna, jer je ovaj trenutak bio dragocen.

Želim takvu ljubav, pomislila sam. Želim ovako jaku ljubav sa 50 i više godina. Želim ljubav koja ima poseban sto u našem omiljenom restoranu. Želim ljubav u kojoj nam dani polako prolaze. Želim ljubav koja je mudra i plemenita. Želim ljubav koja vraća veru u večnost.

Ovo je prava ljubav.

Sada starim sa svojim mužem i sve što želim da kažem je da se nadam da ćemo imati ljubav poput ove kojoj sam danas svedočila. Želim životnu ljubav. Puno se toga može reći o parovima koji su zajedno već pola veka. Toliko toga se može naučiti od njih, a za ovih nekoliko minuta u ordinaciji naučila sam koliko zajedništvo zaista znači. Koliko jedno srce može biti podrška i koliko male stvari utiču na ljubav da ona neprestano cveta.

Lola

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top