15 načina da uništiš brak, iz ugla iskusnih muževa: Ovo nikad ne smeš da prirediš ženi!

pixabay.com

Ljubav i seks

15 načina da uništiš brak, iz ugla iskusnih muževa: Ovo nikad ne smeš da prirediš ženi!

Prvo i osnovno, ne zavaravaj se da si pametniji od nje

Nekoliko muškaraca otvoreno je reklo koje greške muževi moraju da izbegnu ako ne žele da upropaste svoj brak.

U pitanju su mišljenja muževa iz dugogodišnjih brakova, koji su učili na svojim greškama.

Oni kažu da za uspešan brak, muškarac nikada ne sme svojoj ženi da priredi sledećih 15 stvari!

1. Ne budi zatvorena knjiga

Budi iskren i otvoren prema svojoj ženi. Komunikacija je ključ svake uspešne žene. Ona želi da te potpuno upozna i želi da i ti nju poznaješ. Ljudi se menjaju s godinama, i ako ne komunicirate konstantno, jednog dana će se tvoja žena probuditi pored potpunog stranca.

2. Ne pravi se da slušaš – stvarno slušaj

Biti iskren i otvoren je jedna stvar, ali moraš da naučiš i da slušaš. Potvrdno klimanje glavom dok ste potpuno odsutni ne dolazi u obzir, jer žena zna kada je ne slušate. Moraš biti uključen u ono što govori.

3. Nemoj da ističeš njene mane

Ne treba da joj stalno ukazuješ na njene mane, već da joj svakog dana pomogneš da se izgradi.

4. Ne svaljuj sve obaveze na njena leđa

Pomozi oko kućnih poslova, neće ti pasti kruna s glave. Tvoja žena za tebe treba da bude kraljica, pa je tako i tretiraj.

5. Ne stavljaj se „iznad nje“ pred drugima

U braku su oba partnera jednaka, i pred decom, i pred drugim ljudima, i kad ste sami. Rešavajte probleme iza zatvorenih vrata. Seti se da ste vas dvoje primer svojoj deci kako se treba ponašati u braku.

6. Ne očijukaj sa drugim ženama

Nema ništa loše u tome da na brzinu pogledaš u lepu ženu koja prolazi. Ali, drugi pogled bi mogao da ti napravi problem. Ako te žena pita, priznaj da si pogledao (videla je, džabe poričeš) i umesto pravdanja, udeli i njoj neki kompliment.

7. Ne deri se

Ako osećaš da ćeš izgubiti kontrolu, izbroj do 10, odloži raspravu, samo ne viči.

8. Nemoj da se zavaravaš da si pametniji od nje

Samo zato što znaš više od nje na nekom polju, ne znači da te ona neće pobediti na nekom drugom. Takođe, nikad ne pretpostavljaj šta ona misli. Tvoja žena je hram emocionalne inteligencije i mudrosti, to nikad nemoj da zaboraviš.

9. Ne pokušavaj stalno da rešavaš njene probleme

Ponekad, sve što žena želi jeste da je saslušaš. Kada ti ispriča kako ju je iznervirala gužva u saobraćaju ili dosadni kolega, ne moraš da joj daješ savete. Saslušaj je i podrži. Kaži da ti je žao i da je to stvarno bezveze. Zatim predloži neku opuštajuću zajedničku aktivnost.

10. Ne prestaj da činiš da se oseća voljeno

Potrudi se da je često podsećaš koliko je divna i koliko ti znači, koliko si joj zahvalan i koliko te čini srećnim.

11. Ne budi lažni heroj

To što si poneo tešku kesu iz prodavnice ne znači da ti je žena dužna usluge do kraja godine. Pomaži joj, budi džentlmen. Žene primećuju svaki mali gest.

12. Ne pričaj ružno o njoj iza njenih leđa

Ti i tvoja žena ste tim, i zato nemoj da je ismevaš ili se žališ na nju drugima iza njenih leđa. Kako bi se ti osećao kada bi ona uradila isto?

13. Ne zbližavaj se sa tehnologijom

Nemoj da se zalepiš za televizor čim dođeš kući ili buljiš u mobilni tokom večere. Tvoja žena nije ukras, već osoba koja želi da razgovara i bude povezana sa svojim mužem.

14. Nemoj da bežiš od teških razgovora

Ranjivost je često u suprotnosti sa muškim instiktom, ali žena to jednostavno nekad mora da vidi na svom mužu. Koliko god vam tema za ragovor bila neprijatna, suoči se s time i budi otvoren prema svojoj ženi. Sve se lakše prevaziđe kada ste stvarno zajedno!

15. Ne prestaj da je ljubiš

Poljubi je ujutru, uveče, kad kreneš na posao, kad god primetiš da bi želela poljubac. Vaša bliskost i intimnost je vatra koja vašu vezu čini živom i zato uživajte u tome što više možete.

Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top