Poruka svakoj mami kraljici: ‘Najteža stvar u životu je prvi put postati mama’

Printscreen/Facebook

Kuća i porodica

Poruka svakoj mami kraljici: ‘Najteža stvar u životu je prvi put postati mama’

Mama blogerka koja svojim porukama daje podršku drugim mamama i podseća ih da rade sjajan posao u svom novom pismu piše o osećajima i emocijama koje preplave majke nakon prve bebe

Constance Hall poznata je blogerka čiji postovi na Facebooku oduševljavaju mame širom sveta. Ne boji se priznati da je majčinstvo iscrpljujuće i teško, isto kao i predivno. U svojim porukama, ova 32-godišnja Australka koja je majka četvero dece podseća mame da sve rade neverojatan posao odgajajući decu i da su sve ‘kraljice’.

Inspirišuća autorka bloga The not so secret life of us već je objavila duhovit post o ‘roditeljskom seksu’, kao i iskreno pismo posvećeno svim mamama koje se bore sa svim negativnim stranama roditeljstva. Sad vam prenosimo njen najnoviji i dirljivi post o emocijama koje pogađaju nove mame nakon prvog deteta:

Najteža stvar mi je bila kad sam postala majka prvi put.

Ne sećam se da sam ikad u životu bila umornija, usamljenija ili više preplavljena emocijama.

Da, što više radiš, opterećenje poslom raste ali za mene, ništa nije slično šoku koji te pogodi kad dodaš doma s prvom bebom.

Zapamtite,

Ništa nije trajno, nemojte se nikad osećati kao da ste promašaj, kao da ste stvorile čudovište ili si na bilo koji način otežale život jer ste razmazile bebu. Svaki dan je drugačiji. Neke dane beba spava, a vi perete zube dok druge ne spava, a vi se se ljuljate u kutu sobe buljeći u zid.

Vreme potrošeno na sebe nije izgubljeno vreme. Ništa nije važnije od vašeg mentalnog zdravlja. Napravite svakodnevno nešto što VI želite. Možda je to trčanje, možda je gledanje videa na YouTube-u o smešnim mačkama.

Neke mame izgledaju kao da im je sve prirodno došlo. Imaju savršenu frizuru i skupa dečja kolica. U sebi se žele utopiti u votki, zatražiti razvod i zapaliti. One su privatne kraljice pa to rade samo iznutra. Svi se borimo. Vaginalni porod, dojenje i spavanje s bebom su super, ali i carski rez, adaptirano mleko i dadilje. Vaša sreća je važnija od ičega od toga.

Osećate veliku podelu između partnera i vas, mislite da on jednostavno ne razume. Znate što? Verovatno ne razume sad, ali hoće, naučiće razumeti. Podela će se smanjiti i ponovno ćete se osećati povezani.

Uspevate. Prolazite svaki dan, uspevajući, bez spavanja, s glasnim vrištanjem, bračnim slomovima, bez gubitka kilograma nakon poroda, vi uspevate.

Takva ste je*** kraljevska priča o uspehu, to što radite je fenomenalno i emocionalno iscrpljujuće.

Nemoj to nikad zaboraviti Kraljice

The hardest thing I ever did was my first baby.I don't remember being more tired, lonely or overwhelmed in my life….

Gepostet von Constance Hall am Montag, 15. Februar 2016

MissMama

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top