6 stvari zbog kojih bi mogli da žalite u starosti

pixabay.com

Lifestyle

6 stvari zbog kojih bi mogli da žalite u starosti

Kada se približite nekim ozbiljnim godinama počinjete da se osvrćete na godine koje su iza vas i razmišljate o tome koliko toga ste postigli u životu, a istovremeno niste uspeli živeti život onako kako ste vi želeli. Sve dok ste živi i zdravi važno je da sebi osigurate da u životu imate što manje stvari zbog kojih ćete kasnije da žalite.

Previše naporno radite Potrudite se da uživate u svakom trenutku vašeg života i odvojite vrijeme da ostvarite svoje snove. Posvetite vreme voljenim osobama i pružite im toplinu i brigu jer mnogi od nas zalutaju u trci da dostignu najviše ciljeve u karijeri i to često shvate prekasno.

Prekinuti kontakti sa prijateljima Uvek smo mislili da postoje neka prijateljstva za koja smatramo da nikada neće da se završe, a onda se dogodi da se posvetimo svojoj karijeri i porodici i zapostavimo neke ljude u svom životu koji su nas toliko puta nadahnuli da se smejemo i da se osećamo živima. Iako smo jednom obećali sebi da će to prijateljstvo trajati zauvek s vremenom su susreti sa tim ljudima bili sve ređi i zaboravili smo na te ljude prepustivši se životnoj rutinii nedostatku vremena za komunikaciju sa njima.

Ne usuđujete se živeti život kakav želite Previše često kreiramo svoj život na osnovu nepisanih pravila koja nam je postavila okolina. Često se odričemo onoga što nam je važno kako bismo druge učinili srećnima. Tek kada dođemo u neke ozbiljne godine shvatamo da svoj život živimo zbog sebe a ne zbog drugih, i shvatimo da smo izdali sebe i pretvorili se u nešto što nikada nismo hteli da budemo.

Niste proveli dovoljno vremena sa porodicom Tek kada ostarimo počinjemo da žalimo zbog toga što nismo dovoljno vremena posvećivali porodici i ljudima koji nas vole. Što smo preskakali porodična okupljanja i nedeljne ručkove i što smo ponekad bili previše leni da im pokažemo malo pažnje.

Što ste se prepustili ljutnji Često nam se desi da ne možemo kontrolisati svoje emocije i izgubimo temperament, a to može da dovede do toga da zakomplikujemo odnose sa drugim ljudima koje možemo zauvek da izgubimo. Kada shvatimo da smo pogrešili može biti prekasno da ispravimo grešku.

Radili ste posao koji niste voleli Uvek smo se bojali rizikovati da radimo posao koji volimo, bojali smo se neuspeha i da od našeg poduhvata neće biti ništa. Zbog toga ste nastavili da radite na radnom mestu koje ne volite i svakog dana ste se vraćali kući a niste osećali ni zadovoljstvo ni sreću.

Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top